Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

lindsay80 22:19, 31 sty 2017

do mnie też ten śnieg zaleciał i znowu wszystko oblepione białym puchem.

Zawsze chciałam magnolię jakąś kupić, a tak wyszło, że do tej pory nie mam i coraz trudniej byłoby mi znaleźć miejsce dla tego drzewka, ale nic nie szkodzi się dokształcić.
Margarete 22:32, 31 sty 2017

kamila66 napisał(a)

Marzenko moi rodzice mają żółtą na RODOS faktycznie jest już bardzo duża, a mama kupiła ja w biedronce więc nie była wyższa niż 50 cm.
Kwitnie dwa razy w roku i ma naprawdę piękne kwiaty.
Jeśli Twoja była formowana na pień to może to jest ten sekret, który mnie w niej urzeka
Niskie odmiany zapisałam jeśli spotkam podobną kupię

Na tą gwieździstą nie mam miejsca, ma ją moja sąsiadka w zasięgu mojego wzroku, jest piękna i w tamtym roku wyjątkowo długo kwitła

Kamila wejdż sobie na stronę pana Zymona albo nawet podjedź do niego masz blisko bo on ma szkółkę koło Kalisza i jest jednym z największych polskich producentów magnolii, a do tego ma odmiany specjalne do małych ogrodów. My z łódzką grupą byliśmy tam w kwietniu już dwukrotnie i obkupiłyśmy się dla siebie i dla znajomych. Ostatnio Zymon miał też piękne stoisko na Gardenii. Z tego co wiem prowadzi też sprzedaż wysyłkową.
Sebek 22:41, 31 sty 2017

nawigatorka napisał(a)
Poogladamy Was na zdjęciach tyle nam zostaje.

Ale ze swojej strony proponuje nawiedzenie Marzenki wiosna - przyjadę na spektakl tulipanów
Madzenka 23:13, 31 sty 2017

Sebek zatem zapraszam na Święto Tulipanów 26.04
Madzenka 23:14, 31 sty 2017

lindsay80 napisał(a)
do mnie też ten śnieg zaleciał i znowu wszystko oblepione białym puchem.

Zawsze chciałam magnolię jakąś kupić, a tak wyszło, że do tej pory nie mam i coraz trudniej byłoby mi znaleźć miejsce dla tego drzewka, ale nic nie szkodzi się dokształcić.

Kup zatem ją jako kolejne drzewo wielopniowe
Madzenka 23:15, 31 sty 2017

Margarete napisał(a)

Kamila wejdż sobie na stronę pana Zymona albo nawet podjedź do niego masz blisko bo on ma szkółkę koło Kalisza i jest jednym z największych polskich producentów magnolii, a do tego ma odmiany specjalne do małych ogrodów. My z łódzką grupą byliśmy tam w kwietniu już dwukrotnie i obkupiłyśmy się dla siebie i dla znajomych. Ostatnio Zymon miał też piękne stoisko na Gardenii. Z tego co wiem prowadzi też sprzedaż wysyłkową.

Chyba nie zajrzę na tę stronę bo moze sie okazać , ze znjdę miejsce dla 5 magnolii w moim ogrodzie
Madzenka 23:17, 31 sty 2017

AniMa napisał(a)
Dziękuję Marzenko-takiej wlasnie potrzebuję...a raczej takich x5

Coś kojarzę, ze Wielosia widziała takie w punkcie w Brzeziej Łące. Jakby co poszukam gdzie internetowo kupowałam te dwie mlode
Madzenka 23:20, 31 sty 2017

kamila66 napisał(a)

Marzenko moi rodzice mają żółtą na RODOS faktycznie jest już bardzo duża, a mama kupiła ja w biedronce więc nie była wyższa niż 50 cm.
Kwitnie dwa razy w roku i ma naprawdę piękne kwiaty.
Jeśli Twoja była formowana na pień to może to jest ten sekret, który mnie w niej urzeka
Niskie odmiany zapisałam jeśli spotkam podobną kupię

Na tą gwieździstą nie mam miejsca, ma ją moja sąsiadka w zasięgu mojego wzroku, jest piękna i w tamtym roku wyjątkowo długo kwitła

Tez lubię pokroj mojej Susan, teraz zima oszronione równie dobrze wyglada. Ale spektakl będzie w tym roku na Wielkanoc
Madzenka 23:21, 31 sty 2017

nawigatorka napisał(a)
Poogladamy Was na zdjęciach tyle nam zostaje.

Ufam, ze coś się uda wymyślić. A nie możesz się na Gardenii wystąwić?
Madzenka 06:44, 01 lut 2017

Chyba wszyscy już tęsknimy do wiosny, media wieszczą, ze luty będzie jak marzec, a marzec jak kwiecień
A tymczasem Twojapogoda w niedziele opublikowała prognozę dwutygodniową z zapowiedzią bardzo wysokich dodatnich temperatur a dzisiaj pokazuje , ze w przyszły czwartek i piątek w dzień będzie -6 a w nocy -10 stopni!!!
Accuweather od dawna zapowiada powolne ocieplenie, z krótkim ponownym załamaniem pogody w tym terminie czyli spadkiem temepratury do -1 w dzien di ok -8 w nocy. Zapisałam i sprawdzę, która prognoza się się zrealizuje

Tak czy owak do połowy lutego nie ma co liczyć (wbrew zapowiedziom) na nadejście wiosny......
A ja juz zbroiłam sie na odkurzanie lisci na rabatach, ktore opadły zimą