Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

lojalna_ 10:21, 01 cze 2015

Doniczkowe inspiracje piekne musze wyciepac moje stokrotki chociaz dzielnie sie trzymaja
Kindzia 10:40, 01 cze 2015

Marzenko u mnie róże jeszcze trochę. Kwitnie jedna żółta, jednym kwiatem. Alchymist natomiast zaczyna Jesienne Austiny rachityczne przy tych starych różach, ale pąki mają, co mnie cieszy. Trochę trzeba poczekać, żeby były takie "wyżarte"
Lawenda...Twoja rozwinięta bardziej o miesiąc od mojej...

Jeżówki salonowe mi pies stratował, potem uciekł i schował się w tuje, tylko mu pysk wystawał, paskudnik jeden!!!

Pszczelarnia 12:00, 01 cze 2015

Madżenn, jesteś kopalnią wiedzy o laurowiśniach. Mam wszystko co trzeba - zdjęcia i słowo pisane. Merci!
Milka 14:47, 01 cze 2015

Prawie na bieżąco, podziwiam wszystko co kwitnie, róże już zaczęły, będzie tylko lepiej na jednej piwonii tez mi się tak zrobiło, czarny pąk i pusty potem, było tez na hortensjach, zauważyłam, takie dziwne robale, to chyba one, no niestety wszystkiego się nie upilnuje.
Margarete 15:05, 01 cze 2015

Madzenka napisał(a)

Czekam na tę rabatę rózaną... blade i purpurowe róze z jednej strony a z drugiej maliny w kolorze żurawki georgia peach w połaczeniu z brązową trawą. Ciekawe czy bedę podziwiać na kanapie czy zgrzytać zębami i czekać do jesieni na przesadzanie

I znów pieknie u ciebie i pieknie...a jak zakwitnie na przykład ta rabata powyżej i wszystkie pozostałe to bedzie jeszcze piekniej...
Ciesza mnie twoje róże prawie jak moje - u mnie Leos sadzony jesienią nie jest wyrywny co do wzrostu ale paków ma duzo...juz sie na niego doczekac nie moge . Pozostałe róże w normie, paki są, koloru jeszcze nie widac bo zimnica była do weekendu, mszyce w normie, opryski były... czekam na swój różany spektakl
Margarete 15:55, 01 cze 2015

Nadrobiłam.....uffffff
Pozdrawiam !
Madzenka 18:33, 01 cze 2015

Juzia napisał(a)
Po tych wszystkich radach chyba wybiorę jednak Bonicę.
Skoro nie choruje to jest idealna dla mnie
Najwyżej poszaleję przy wyborze ciemnych i pewnie się zgłoszę jeszcze

Pozdrawiam ciepło i słonecznie!

Nie poczekaj, jest wiele innych pieknych. Alnwick rose u mnie nie choruje.....
Ensata 18:35, 01 cze 2015

Madzenka napisał(a)

Nie poczekaj jestw iele innych pieknych. Alnwick rose u mnie nie choruje.....
Słuchaj Marzeny U mnie Bonica łapie plamistość jako pierwsza. Albo inaczej, kup tę Bonicę, w sumie każdy powinien mieć swoją pierwszą Pózniej bardziej doceniasz inne
Madzenka 18:37, 01 cze 2015

AnaAn napisał(a)
Dzięki za piękne róże Świetne zestawienie. Powiem Ci, że u mnie szału nie ma. Róże późno i krótko cięłam, więc muszę czekać. Póki co cieszą mnie kwiatki Harlow Carr i Rose de Resht.
Gertrudę natomiast zachciało mi się przesadzać w piątek; wszystkie różowe pąki poszły do kosza...
Madżen, a co to za stipa z bratkami? Bardzo ładna.
PS Aparat mam w serwisie.

Aniu moja Rose resht jeszcze nie pęka, ale przesadzałm ja jesienia....
W bratkach rosnie stipa anemanthele sirocco. Nie powinna przezimować ale skoro werbena patagońską u mnei zimuje to moze i ta zima bedzie łagodna...

Aniu ja codziennie wypatruje czy zaczęłaś sezon, a moze komóreczką fotki zrobisz?
Madzenka 18:37, 01 cze 2015

Ensata napisał(a)
Słuchaj Marzeny U mnie Bonica łapie plamistość jako pierwsza. Albo inaczej, kup tę Bonicę, w sumie każdy powinien mieć swoją pierwszą Pózniej bardziej doceniasz inne

O tak