Bociany już przylatują, w miejscowości Strzelce pod Nałęczowem już dzisiaj był widziany bociek jak siedział na gnieździe, ale u nas to zimy prawie wcale nie było
Ale się naczytałam! O kwitnących krokusach, o cięciu grabów i traw, o 'kompostowej herbatce', glistniku, o pampersoych granulkach i wielu innych sprawach łącznie z nawożeniem.
A najważniejsze jest to, że wiosna na Dolnym Śląsku!
Bo jeśli tak, to i do nas niedługo zawita.
Marzenko, jak daleko masz posadzone graby żywopłotowe od ogrodzenia? Czy tniesz też z tyłu, a jeśli tak, w jaki sposób? Planujęw tym roku taki żywopłot, ale nie mogę rozgryźć tych pleców )
Zywoplot mam posadzony 1 m od plotu. Tnę go z kazdej strony. Aktualnie przejście między płotem a żywopłotem to ok 40-50 cm co pozwala mi na swobodne cięcie. Jeśli nie cielabyś go z jednej strony byłby rzadki i brzydki. Aktualnie mój żywopłot tne bardzo radykalni bo osiągnał już docelową wysokosć i ma sie tetraz tylko zagęszczać
Dokładnie tak pisal na forum, ktoryś z naszych męskich eskpertów. Ważne a y odwrotnie nie zrobić, bo zatssoowanie najpierw Promanalu uniemozliwi penetrację Miedzianu.
Zatem u mnie w następny weekend będzie Miedzian a za dwa tygodnie Promanal.
Czytalam już o pierwszym bocianie w Posce tydzień temu.
Co ciekawe że w Zachodniej Polsce zima taka sama jak rok temu a w pozostalych rejonach łagodniejsza.
W polskim orawie kosmetyki podlegają określonym regułom dot znakowania ake pampersy to materiały opatrunkowe? Muszę podrążyć temat w poniedziałek w pracy?