Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

siakowa 22:00, 14 lut 2015

Ha z ciekwosci przejrzalam opakowania i dada i papmpers...bo mam akurat oba..i na P. jest skład a tak jak piszecie na dadach nie ma ani slowa.
Kanutka 22:19, 14 lut 2015

eee_taam napisał(a)
super .... krokusy!!!...no to wiosna idzie

i bociany niedługo przylecą

Bociany już przylatują, w miejscowości Strzelce pod Nałęczowem już dzisiaj był widziany bociek jak siedział na gnieździe, ale u nas to zimy prawie wcale nie było
Iwk4 22:28, 14 lut 2015

Promanal po miedzianie może być stosowany juz po 3 dniach. Promanal w temp. 12 stopni.
barbara_kraj... 22:56, 14 lut 2015

Ale się naczytałam! O kwitnących krokusach, o cięciu grabów i traw, o 'kompostowej herbatce', glistniku, o pampersoych granulkach i wielu innych sprawach łącznie z nawożeniem.
A najważniejsze jest to, że wiosna na Dolnym Śląsku!
Bo jeśli tak, to i do nas niedługo zawita.
zebra 00:02, 15 lut 2015

Marzenko, jak daleko masz posadzone graby żywopłotowe od ogrodzenia? Czy tniesz też z tyłu, a jeśli tak, w jaki sposób? Planujęw tym roku taki żywopłot, ale nie mogę rozgryźć tych pleców )
Madzenka 06:28, 15 lut 2015

zebra napisał(a)
Marzenko, jak daleko masz posadzone graby żywopłotowe od ogrodzenia? Czy tniesz też z tyłu, a jeśli tak, w jaki sposób? Planujęw tym roku taki żywopłot, ale nie mogę rozgryźć tych pleców )

Zywoplot mam posadzony 1 m od plotu. Tnę go z kazdej strony. Aktualnie przejście między płotem a żywopłotem to ok 40-50 cm co pozwala mi na swobodne cięcie. Jeśli nie cielabyś go z jednej strony byłby rzadki i brzydki. Aktualnie mój żywopłot tne bardzo radykalni bo osiągnał już docelową wysokosć i ma sie tetraz tylko zagęszczać
Madzenka 06:30, 15 lut 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Ale się naczytałam! O kwitnących krokusach, o cięciu grabów i traw, o 'kompostowej herbatce', glistniku, o pampersoych granulkach i wielu innych sprawach łącznie z nawożeniem.
A najważniejsze jest to, że wiosna na Dolnym Śląsku!
Bo jeśli tak, to i do nas niedługo zawita.

Jest juz wiosna i wszystkie prgnozy wskazują na to, że w ciagu tygodnia zawita w calej Polsce. No może poza Suwalszczyzną.....
Madzenka 06:31, 15 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
Promanal po miedzianie może być stosowany juz po 3 dniach. Promanal w temp. 12 stopni.

Dokładnie tak pisal na forum, ktoryś z naszych męskich eskpertów. Ważne a y odwrotnie nie zrobić, bo zatssoowanie najpierw Promanalu uniemozliwi penetrację Miedzianu.
Zatem u mnie w następny weekend będzie Miedzian a za dwa tygodnie Promanal.
Madzenka 06:34, 15 lut 2015

Kanutka napisał(a)

Bociany już przylatują, w miejscowości Strzelce pod Nałęczowem już dzisiaj był widziany bociek jak siedział na gnieździe, ale u nas to zimy prawie wcale nie było

Czytalam już o pierwszym bocianie w Posce tydzień temu.
Co ciekawe że w Zachodniej Polsce zima taka sama jak rok temu a w pozostalych rejonach łagodniejsza.
Madzenka 06:35, 15 lut 2015

siakowa napisał(a)
Ha z ciekwosci przejrzalam opakowania i dada i papmpers...bo mam akurat oba..i na P. jest skład a tak jak piszecie na dadach nie ma ani slowa.

I w necie tez nie znajdziesz.....ciekawe....

W polskim orawie kosmetyki podlegają określonym regułom dot znakowania ake pampersy to materiały opatrunkowe? Muszę podrążyć temat w poniedziałek w pracy?