Qurcze a mi sie ten niebieski podoba... Moze to kwestia sąsiedztwa? Bo wyglada dobrze tylko z soczysta zielenia bukszpanow, varella i rozplenicy medium
Ren moje berberysy są sadzone jesienia 2011, jedna sztuka padła pierwszej bardzo mroznej zimy, reszta swietnie sobie daje rade. One bardzo powoli rosną i po 4 latach moze podowoiły rozmiar, ale je rowniez przycinam aby były z nich kulki, chociaz w pierwszych dwoch sezonach same sie ładnie kulkowaly
Juzia przegapiłam Twoj wpis.... Munstead wiem ze zamówisz na alle
Ta trawka w jeżowkach to sesleria. Mam dwie jesienna i heuflerianę.. Jesli jesienna kwitnie wczesna wiosna to ta w jezówkach jest heuflerianą i ma bardziej pionowy pokrój a jesienna kaskadowy. Obie adne, ciemnozielone. Podbno gdy maja mokro nie bywaja seledynowe, wody u mnie nigdy mało..
Znow leje to pomęczę was fotkami.... Dobrze ze pada bo w cieniu było juz +35 stopni. Gdy wyszłam z centrum handlowego z klimatyzacja poczułam uderzenie gorąca i wilgoci identycznie jak w strefie podzwrotnikowej......
U nas dalej upał. Przydałby się deszcz ale najpierw musze trochę przekopanej darni sprzątnąć ale czekam na cień w tym miejscu- Jezowki czekają tam na swoje miejsce. Czekamy na fotki