Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 18:59, 24 lip 2015

Kacha, Asisko, Ensata, Nicole, Ania miło że znajdujecie czas na odwiedziny mimo, ze tego lata włączono jakiś czasoprzyspieszacz..
19:00, 24 lip 2015
nie wiem czy przezimujesz stipe ,,,ja wysialam w grudnoiu do marca była super ładne kepki ...juz miałam wsadzac na rabaty ...a ja patrze a ona marna się zrobiła ..odczekałam ze sie podniesie ..ale zaschła nic nie zostało ...

dlatego teraz wysieje do doniczek tych tekturkowych i jak tylko wzejdzie byle co to we wrzesniu na rabaty- tak zrobiłam w zeszłym roku sie udało wiec ...powtórka)
Madzenka 19:02, 24 lip 2015

Juzia napisał(a)
Tytus i Tekla No bosko!
I jeszcze beżak i czarnula

Mam nadzieję, że się doczekam takiego duetu u Ciebie na fotkach

Najwcześniej za rok wiosną...
Madzenka 19:04, 24 lip 2015

eee_taam napisał(a)
nie wiem czy przezimujesz stipe ,,,ja wysialam w grudnoiu do marca była super ładne kepki ...juz miałam wsadzac na rabaty ...a ja patrze a ona marna się zrobiła ..odczekałam ze sie podniesie ..ale zaschła nic nie zostało ...

dlatego teraz wysieje do doniczek tych tekturkowych i jak tylko wzejdzie byle co to we wrzesniu na rabaty- tak zrobiłam w zeszłym roku sie udało wiec ...powtórka)

Na rabatach to ja będe za rok miała tyle siewek, ze rozpocznę sprzedaż wysyłkową.... Ale spróbuję ją podpędzić w cieple ogrodu zimowego, zabawię się w szkółkarza
Madzenka 19:09, 24 lip 2015

aaaa miały być porażki ogrodowe..... o które prosiła Asisko

Laurowiśnia Gajo, ta sama co cieta w schodki (głosowanie) ... Ki czort, grzyb, nornice czy opuchlaki? Miłą stanowić niski zywopłocik przed hortensją limelight... jak widać dobrze że ją sesleria przesłania...

i moja róża Prince..... sadzona latem 2014 Jak się nie pozbiera eksmisja! Trzy kwiatki wielkości Fairy.... przypalona i nie zdązy się rozwinąć a juz pada...

Sprawdziłam, wszystkie marne austinki w tym roku wraz z Prince pochodzą z tego samego żródła z firmy na F!
MiraR 19:54, 24 lip 2015

Madzenka napisał(a)

Nigdy tego nie robiłam... a po co? Podlewam 1-2 razy w sezonie Florovitem i rosna jak gooopie. Na zdjęciach widać jak odrastają nawet przypalone słońcem....

Moje mają niedobór żelaza,żółtawe listki,byłam przekonana że robiłaś taki oprysk.
Madzenka 20:51, 24 lip 2015

Mira napisał(a)

Moje mają niedobór żelaza,żółtawe listki,byłam przekonana że robiłaś taki oprysk.

Potasem robiłam, nie żelazem, potasem krystalicznym. Ale z doswiadczenia widzę, ze gdy podlewasz płynnym florovitem bukszpany nie maja żadnych niedoborow. W pierwszych 2 seoznach miały problemy z pobieraniem składnikow z mojej cięzkiej gliniastej gleby gdy sypałam granulowane nawozy. Zdecydowanie w suchej porze i u młodych roslin sprawdzaja sie formy płynne i dolistne
Kindzia 21:17, 24 lip 2015

Moje buksiki też w tym roku porządnie rosną, wiosną Azofoski dostały, potem już nic...
Nie narzekaj na deszcz, u nas susza okropna, bardzo długo nas deszcze omijają, nawet na resztki trawy (?) już nie patrzę...
22:42, 24 lip 2015
a duzo tych róz ci sie zmarnowało?

ja nie narzekam ...wszystkie sie dobrze maja ..oprócz jednej- ale to na własne życzenie, przed upałami zamyślilam ją przesadzić ...ale już się opamietuje.

nawet te co przyszły dziadowskie w tym roku są juz na dobrej drodze
nawigatorka 01:47, 25 lip 2015

Macham rozplenice może są ciekawa alternatywa - ja co raz bardziej je cenie. Zawilce piękne - u moich białych dopiero.zaczyna być widać pąki. Ja z elay zrezygnowałam-u mnie też byłyby na pewno przypalone.pozdrawiam