Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

MirellaB 22:01, 26 lip 2015

Madżenko, Troszka u Szemusi pisała, żeby stipę przyciąć przy samej ziemi tą część która się wykłada. Jak odgarniesz czuprynkę to zobaczysz suche połamane łodyżki. Nie ciąć całej, zostawić kłosy to się wysieje i na wiosnę będą nowe kępy w zaskakujących miejscach o ile ich nie wyciepiesz
LewOgrodowy 22:15, 26 lip 2015

Mam problem, bo zakochałam się w trawkach, a nie mam już miejsca, 3 czekają na posadzenie. Ale patrząc na Twoje zatrawkowanie zmieniłam zdanie, rozjaśniło mi się w głowie - mam miejsce! To chyba jedno z milszych uczuć ogrodomaniaka. Dziękuję.
PS. Szynka parmeńska ❤!
nawigatorka 22:19, 26 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Madżenko, Troszka u Szemusi pisała, żeby stipę przyciąć przy samej ziemi tą część która się wykłada. Jak odgarniesz czuprynkę to zobaczysz suche połamane łodyżki. Nie ciąć całej, zostawić kłosy to się wysieje i na wiosnę będą nowe kępy w zaskakujących miejscach o ile ich nie wyciepiesz

A jak wykłada się cała a nasion juz nie ma i wygląda źle....?
MirellaB 22:55, 26 lip 2015

nawigatorka napisał(a)

A jak wykłada się cała a nasion juz nie ma i wygląda źle....?

Nie mam doświadczenia ze stipą, ale jak coś wygląda źle w moim ogrodzie to tnę

Szemusia obcięła swoją stipę i fajnie wygląda odświeżona
Gabisia 23:38, 26 lip 2015

Kochana Szyneczko!

Ja moją stipę ciachnęłam o 1/3 parę tygodni temu, przeżyła, odbiła i ma się dobrze
Dziękujemy Ci za piękne zdjęcia!!!
Juzia 08:55, 27 lip 2015

Mało fot
szemusia 09:16, 27 lip 2015

Wywołana do tablicy w temacie stipy - jestem
Stipa leżała u mnie identycznie Madżenko, jak u Ciebie. Trudno było mi wyciąć, jak radzi Toszka, tylko połamane gałązki, więc ciachnęłam całość. Po kilku dniach już są nowe kilkicentymetrowe przyrosty. Odbija jednak bardzo nierówno. Ale żyje i wygląda o niebo lepiej, niż te leżące wszędzie wiechy
Pozdrawiam, Madżenko
I z niecierpliwością czekam na Twoją kolejną rewolucję, choć naprawdę nie wiem, jak może u Ciebie być jeszcze pięęęękniej
gusiarz 09:21, 27 lip 2015

Marzenko... Nie wiem conapisac... Szynka parmańska to za mało! Niezwykły masz talent do kompozycji. Od dziś jesteś Marzeną Kwiecistą!!! Boskooooo
Zeta 09:39, 27 lip 2015

Marzenka pomóż z brzozami
nawigatorka 11:21, 27 lip 2015

szemusia napisał(a)
Wywołana do tablicy w temacie stipy - jestem
Stipa leżała u mnie identycznie Madżenko, jak u Ciebie. Trudno było mi wyciąć, jak radzi Toszka, tylko połamane gałązki, więc ciachnęłam całość. Po kilku dniach już są nowe kilkicentymetrowe przyrosty. Odbija jednak bardzo nierówno. Ale żyje i wygląda o niebo lepiej, niż te leżące wszędzie wiechy
Pozdrawiam, Madżenko
I z niecierpliwością czekam na Twoją kolejną rewolucję, choć naprawdę nie wiem, jak może u Ciebie być jeszcze pięęęękniej

A na jaką wysokość przyciełaś?może też spróbuję na razie na jednej?