Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 22:51, 28 lip 2015

Zielona napisał(a)
W takim razie muszę machnąć mojej jakieś papu, bo liście ma jasne, a musi pąki produkować. Nie pamiętałam kiedy zasilasz po raz ostatni.

Magnolie teraz powtarzają słabiutko kwitnienie. Gdy przekwitną to czas na ostatnie zasilanie aby zawiązały dorodne paki, ktore zakwitna wiosna. Czyli ostatni raz zasilam w sieprniu
Madzenka 22:51, 28 lip 2015

szemusia napisał(a)

Madżenko, ja swoje ciachnęłam na ok 30 cm, bo zależało mi, żeby było je jeszcze widać zanim odrosną. Obcięłam po prostu poniżej kwiatostanów. Myślę, ze to bez różnicy, na jakiej wysokości obetniesz

Równiez ciełam na róznej wysokosci, bedziemy obserwacje naukowe prowadzić
Madzenka 22:53, 28 lip 2015

WilczaGora napisał(a)

moja rabata liliowcowa 2 tyg bez wody i w spiekocie w dobrej formie wytrwała
mogłaby by piękniejsza ale nie jest zła

macham z Wilczej i na zmiany się buntuję

Nie buntuj sie ,wiem ze lubisz liwlioce. Kilka zostanie na rabacie kuchennej
Madzenka 22:53, 28 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
Będą zmiany a ja trochę (dziesiat) stron zaległości.. może nie warto cofać bo i tak się zmieni.

Wiec tylko jedna strona i poddaje się.. ale też mnie wnerwia, że cześć kwitnie a część już straszy.

Ja tez w niedoczasie Dlatego dam cynk gdy będa niwe fotki
Madzenka 22:54, 28 lip 2015

Kacha123 napisał(a)
Marzenko, podpowiedz czego używałaś do lania wrotyczu? I niech to nie będzie konewka proszę

Nigdy nie lałam samego wrotyczu. Miałam tylko preparat z dodatkiem wrotyczu, lałam konewką
Kacha123 22:57, 28 lip 2015

Madzenka napisał(a)

Nigdy nie lałam samego wrotyczu. Miałam tylko preparat z dodatkiem wrotyczu, lałam konewką

Dzięki, to się trzeba będzie nagimnastykować
Madzenka 22:58, 28 lip 2015

Eee tam, Juzia, Julka, Ciocia Gosia, Magda70, Nebel, Lindsay, Na igatorka, Asisko ma ham do Was wieczorowa pora.
Ciut mnie mniej ,bo mam sporo pracy, nawarstwiły si z obowiązki domowe i preparuję nalewki Dzisiaj pierwszy wraz w zyciu drylowalam wisnie.... I nastaiwłam z malinami. Podobno do spożycia dopiero na Święta
Zeta 22:59, 28 lip 2015

Madżen ...co Ty tam znowu zmieniasz...?????? Ty poprostu na D....e usiedzieć nie możesz ...masz jeden z najpiękniejszych ogrodów na O.....i co tam kombinujesz.???? Jak Ci mało ziemi to zapraszam ...możesz kochanie u mnie zmieniać do woli....a ja siem popatrzę.....może dzięki Twoim łapkom wskoczę na podium Ogrodowiska.....phiphiphiiii
Zeta 23:01, 28 lip 2015

A i tą nalewkę weź to spróbuje co warta
amelia_b 23:04, 28 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Eee tam, Juzia, Julka, Ciocia Gosia, Magda70, Nebel, Lindsay, Na igatorka, Asisko ma ham do Was wieczorowa pora.
Ciut mnie mniej ,bo mam sporo pracy, nawarstwiły si z obowiązki domowe i preparuję nalewki Dzisiaj pierwszy wraz w zyciu drylowalam wisnie.... I nastaiwłam z malinami. Podobno do spożycia dopiero na Święta

Ja robie zawsze z aroni i derenia, tego ostatniego nic nie przebije smakuje jak carlorosi różowe tylko ma więcej kopniaków. Robienie bardzo wciąga picie zimową pora juz mniej. moje stoją po kilka lat, a potem na prezenty rozdaje przy różnych okazjach