Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 18:34, 20 lut 2015

Zielona napisał(a)

Nic się nie martw. Sałata nie od parady w pampersie siedzi Kulki wchłoną nadmiar i będzie dobrze

Hi hi sałata w pampersie

Madzenka 18:35, 20 lut 2015

Enya73 napisał(a)
Mnie też puść linka, bo o różach wiem niewiele i czas uzupełnić zaległości

Oj róże to cudowny temat na zimowe wieczory
Madzenka 18:35, 20 lut 2015

Jazzy , Myszą macham :
Zielona 18:42, 20 lut 2015

Marzenko. Aż mnie wzruszyła Twoja troska o moje grabiszcza Odpisałam u siebie, co takiego im zrobiłam Będzie dobrze, wierzaj mi
as226 18:44, 20 lut 2015

Madzenka napisał(a)

Aguś przecież to Ty jesteś dla mnie wyrocznią w kwesti traw... Ja ciagle myle poszcególen odmiany hakone i carex ....
Stipe Danusia i Finka nakazały ciąc na ok 10 cm. Ja zapragnęłam rok temu czosnkow majowych w stipe więc nie przycięłam. Stipa była brzydka przez cały sezon i musiałam ją w trakcie sezonu stale ciągnąć za suche włosy

W tydzien temu przycięłam je na ok 20 cm bo było jeszcze zimno ale chyba jutro dotnę do tych 10 cm. Czy czesać? Jesli ma suche żdźbła to tak. U mnie w tym roku zielona u podstawy więc czesanie niepotrzebne.
Kiedy Przesadzać? Ja mam w planach sposo orzesadzic na rożanke i planuje to zrobic w marcu gdy mrozy im nie beda grozić. Ale stipe z donic wsadziłam do gruntu tydzień temu, aż cud ze przezyła zimę..

Dziękuje za wskazówki
ewakatowice 18:54, 20 lut 2015

Jako, że wiesz wszystko powiedz, gdzie znajdę listę jak i kiedy i czy ciąć turzyce?
Loosiuu 19:12, 20 lut 2015

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/428-ciecie-traw-i-turzyc

Sorka, że się wbiłem
alinak 20:31, 20 lut 2015

Na dolnym śląsku to macie jak w raju ..u mnie jeszcze w ogrodzie ani paseczka trawy nie widać ...śnieg ,lód i zima . w nocy dzisiaj było -8. za tow dzień ładne słoneczko i.....ledwo +4. ale graby to i ja już przycięłam ,hibiskusy i klony . drzewa można nawet w styczniu przycinać .a owocowe to juz zwłaszcza .
Stipy określają u nas jednorocznymi ze względu na ostre zimy , ale jak łagodne to przeżywają spokojnie . u mnie jednak nie raz w bezśnieżną zimę choć łagodną wymarzły .siewki za to są i to w obfitych ilościach
justine17 20:50, 20 lut 2015

Witam
Gratuluje nowego wątku, zaznaczam bo to mój ulubiony ogród.
Pozdrawiam
monteverde 21:14, 20 lut 2015

A gdzie ten link o różach Marzenko? chętnie poczytam, człowiek się przecież cały czas uczynie wiedzialam, że filmik puszczony prze ze mnie na fb bedzie miał takie powodzenie w dyskusji pozdrówka jak ten wątek leci