Na stronie L co niedziela wrzucają nowe promocje, trzeba wejść do działu "Kwiaty tygodnia" i tam jest napisane co i w jaki dzień się pojawi. Zazwyczaj cebule rzucają w poniedziałek.
Dwa tygodnie temu miałam możliwość pojechać z rana i kartony były prawie nietknięte, więc mogłam sobie w nich pogrzebać. Konkluzja jest taka, że najfajniejsze okazje wsadzają tylko po jednej sztuce do kartonu. Były np. gladiatory, okazałe cebule po 6,99 za 2 sztuki, ale tylko jedna paczuszka w kartonie.
Krokusy 100szt za 16,99 zł były w ten poniedziałek. Ale podobnie jak w zeszłym tygodniu było tylko jedno opakowanie, w każdym kartonie (reszta to zawilce, irysy botaniczne i inne mieszanki po 60szt.). Choć byłam po pracy, to udało mi się kupić dwa opakowania bo szukałam w dolnych kartonach, których nikt jeszcze nie ruszył.
Czosnki Purple Sensation miałam z L w zeszłym roku i nie były nic gorsze od tych kupowanych w CO. W tym roku kupiłam tez mieszanki, dwa odcienie fioletu i biały. Dumam jeszcze jak to wszystko posadzić.
Tulipy od nich mam pierwszy raz i zobaczymy jakie będą, szczególnie ciekawią mnie Angelique i Black Parrot.