Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 06:32, 25 wrz 2015

frezja napisał(a)

jak tu przejść obojętnie obok takich widoków??...berberysy w tulipanach

Te ciemne to Queen z Janiny, czyli bardziej bordowe niż czarne. Rozowe niskie to Peach bLoosom. Polecam te niziutkie bo są bardzo ładne ale kwitna u mnie własciwie tylko jeden sezon
Madzenka 06:33, 25 wrz 2015

Rench napisał(a)

I jak po takich fotkach nie lecieć jutro do janiny....normalnie mus

Leciec koniecznie zwłaszcza, ze masz Janinę u siebie
Madzenka 06:34, 25 wrz 2015

ren133 napisał(a)

A jak przysypiesz to potem mocno ubijasz czy jednak inaczej niż przy zwykłym sadzeniu roślin ... delikatniej?

Delikatnie i jesli posadze za płytko (a zdarza mi sie bo nie chce mi sie grzebać w mojej glinie, czasami nie da sie odpowiedniej głebokości wykopac) to dodatkowo przykrywam korą
Madzenka 06:36, 25 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)

Profilaktyka najwazniejsza !

Tych czosnkow to Ci zazdraszczam jutro wysylam ema do LM niecwiedzialam ze tam sa

Takich cen czosnkow to ja nigdzie nie widziałam.... Nawet gdyby miały byc małe to podejmuje ryzyko. Ale ubiegłoroczne czosnki z L u dziewczyn były rewelacyjne
Madzenka 06:37, 25 wrz 2015

Asisko_2005 napisał(a)
Powiem szczerze, ze mięę kopara opadła,jak zobaczyłam ile tego masz.
Ja w lidlu tez za kazdym razem cos kupuje bo co chwila cos nowego.

Nie wiem kiedy sa nowe dostawy, bo mysle ze jeszcze cos ciekawego rzucą Dajcie cynk jak rzuca krokusy bo potrzebuję
Juzia 08:10, 25 wrz 2015

Madzenka napisał(a)

Niestey NN z centrum ogrodniczego. W czasach przedogrodowiskowych kupione.... Kupuj wiosna gdy sa w pakach i pokazuja kolor kwiatow

Jak coś w ogóle u mnie będzie.
Inaczej zostają mi obrazki na alle
tusiawka 15:30, 25 wrz 2015

Na stronie L co niedziela wrzucają nowe promocje, trzeba wejść do działu "Kwiaty tygodnia" i tam jest napisane co i w jaki dzień się pojawi. Zazwyczaj cebule rzucają w poniedziałek.
Dwa tygodnie temu miałam możliwość pojechać z rana i kartony były prawie nietknięte, więc mogłam sobie w nich pogrzebać. Konkluzja jest taka, że najfajniejsze okazje wsadzają tylko po jednej sztuce do kartonu. Były np. gladiatory, okazałe cebule po 6,99 za 2 sztuki, ale tylko jedna paczuszka w kartonie.

Krokusy 100szt za 16,99 zł były w ten poniedziałek. Ale podobnie jak w zeszłym tygodniu było tylko jedno opakowanie, w każdym kartonie (reszta to zawilce, irysy botaniczne i inne mieszanki po 60szt.). Choć byłam po pracy, to udało mi się kupić dwa opakowania bo szukałam w dolnych kartonach, których nikt jeszcze nie ruszył.

Czosnki Purple Sensation miałam z L w zeszłym roku i nie były nic gorsze od tych kupowanych w CO. W tym roku kupiłam tez mieszanki, dwa odcienie fioletu i biały. Dumam jeszcze jak to wszystko posadzić.

Tulipy od nich mam pierwszy raz i zobaczymy jakie będą, szczególnie ciekawią mnie Angelique i Black Parrot.
Sebek 15:35, 25 wrz 2015

Skoro krokusy takie tanie to chyba i ja urządzę polowanie
ren133 15:36, 25 wrz 2015

Madzenka napisał(a)

Delikatnie i jesli posadze za płytko (a zdarza mi sie bo nie chce mi sie grzebać w mojej glinie, czasami nie da sie odpowiedniej głebokości wykopac) to dodatkowo przykrywam korą

A odpowiednia głębokość to ile?
ren133 15:37, 25 wrz 2015

Sebek napisał(a)
Skoro krokusy takie tanie to chyba i ja urządzę polowanie

A co Ty Sebek rymujesz?