Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród » Edycja postu

Prawie - jak ogród

szemusia 22:24, 24 wrz 2018

Czy u Was też czas tak zasuwa???
Już koniec września...

Kilka jesiennych fotek.

Dla Reni - Lady U na pierwszym planie

Dalej - Hameln

W porównaniu z Hameln LadyU jest bardziej fontannowa. I zauważam, ze szybciej zaczęła przysychać.

I na innej rabacie

Reniu, ostatnie dwa zdjęcia to rabata, którą pokazywałam w sierpniu - pierwsze zdjęcie u góry strony. Tam jeszcze ta rozplenica dość sztywno stoi, przez co wydaje się o wiele wyższa. Teraz bardziej się rozłożyła - i liście i kłosy.

edit: u góry poprzedniej strony
szemusia 22:30, 24 wrz 2018

Czas traw...
I jak ich nie kochać

Stipowy bałagan...
szemusia 22:32, 24 wrz 2018

Niezawodne limki - za wszystkich hortensji jakie mam, te są nie do zdarcia

Odkrycie tego roku - carex everillo. Ciekawe, czy uda mi się go przezimować?
dominika_ 10:49, 25 wrz 2018

Niestety, ale teraz czas zasuwa niebywale szybko, zdecydowanie za szybko Piękne widoczki zaserwowałaś, warto czekać do jesieni na koncerty traw
lojalna_ 11:54, 25 wrz 2018

Ale masz rozplenic trawiaste się zrobiło cudnie . Rośnie wsztstko jak gupie )) pokaż brzozowa po całości w sierpniu było już co pokazywać !!!

Świetnie wyszła. Zazdroszczę miejsca na tyle brzozek.
polinka 17:14, 25 wrz 2018

Śliczny pokaz traw
Na LadyU zdecydowanie najszybciej ze wszystkih rozplenic widać susze.
ren133 21:50, 25 wrz 2018

Dziękuję Beatko za zdjęcia
I jak tak porównuję to nie wiem czy nie wolę jednak hameln za jej sterczące sztywno kłosy Chociaż dużo dobrego słyszałam też od finki o Autumne Magic i zastanawiam się nad jej kupnem
PS Zrobiłam Ci dwie sadzonki hakone All Gold
szemusia 20:01, 26 wrz 2018

Dominika - trawy to ostatnio moja miłość Cudne są o tej porze

Joluś - kochana, Ty tu nie kokietuj Właśnie wróciłam od Twoich trawiastych zakątków i z podziwu wyjść nie mogę
Brzozowej brakuje ewidentnie tła, ale na nic szerszego (czytaj: tuje) nie mam tam miejsca. Koniecznie chcę w plecach trawy, więc muszę czekać, aż trochę zmężnieją i zasłonią co nieco. Dobrze, ze rozplenice się chociaż postarały. No i zachwycona jestem jak dotąd variegatusem, choć czytam, że Ty go właśnie eksmitujesz... No cóż, muszę się przekonać na własnej skórze

Polinko droga - dziękuję Ci za tę opinię, bo już zakładałam, ze za mało ją podlewałam. A jak mówisz, że ona pierwsza usycha, to mnie uspokoiłaś, tzn. że jej nie zaniedbałam
szemusia 20:13, 26 wrz 2018

Reniu - widzisz, to wszystko zależy co Ci bardziej pasuje Jakby co, to sadzonki możemy robić
Wyguglałam tę nową rozplenicę i faktycznie ładna ona. Z tego co wyczytałam, to liście przebarwiają się na czerwono, więc efekt jesienią byłby ciekawy...
Toszka ostatnio pisała o kupnie traw - zaleca właśnie teraz jesienią - bo ładne sadzonki, widać, co się kupuje. Na zimę najlepiej zadołować z doniczką w ziemi i posadzić dopiero wiosną (ewentualnie podzielić i posadzić, jak dorwiesz duże sadzonki)

Z All Gold mi teraz klina zabiłaś... Jak ja mam je teraz odebrać???
eVka 21:44, 26 wrz 2018

Właśnie wpadłam na pomysł rozplenic pomiędzy brzozami na wjazdowej dzięki Tobie.