Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród » Edycja postu

Prawie - jak ogród

Karol99 22:38, 16 mar 2015

Ja też nie poznałem!
szemusia 08:41, 17 mar 2015

Odpowiem za chwilkę, najpierw obiecane fotki stipy po zabiegach fryzjerskich

Wszystko ścięłam równiutko, a teraz wyraźnie widać, ze zielone źdźbła już urosły. Teraz tak myślę, że mogłam jeszcze krócej ją potraktować. Ale nie będę już poprawiać, najwyżej te suche powyczesuję... Ktoś, gdziś tak radził
szemusia 08:45, 17 mar 2015

Mysza napisał(a)
Ładny avatarek

Dzięki Myszko
Storczyki to jedyne kwiatki, które goszczą w moim domu. A tego dostałam właśnie od eM, więc sama wiesz, trzeba chłopa docenić za wybór Przy kolejnych zakupach nie będzie za bardzo marudził
szemusia 08:51, 17 mar 2015

beata_m napisał(a)
a ja się zastanawiałam czy ciąć te moje trzy krzaczki przy najbliższej okazji jadę z nimi do fryzjera albo może fryzjer do nich przyjedzie - będzie szybciej

Beatka ja te krzaczki mam ale dopiero niedawno odkryłam, że to stipa. Myślisz, że będzie je można potem podzielić na więcej kępek?!

Beatko, a sprawdzałaś, czy przezimowały? U mnie już przed cięciem dołem robiły się zielone. Zresztą, jak zmarzły, to i tak im już nie zaszkodzisz. Więc tnij bez obaw
Co do dzielenia - kurcze nie wiem. Stipę mam pierwszy sezon, a teraz zasialam nową partię, więc pewnie latem wymienię (dziewczyny pisały, że ta zeszloroczna robi się brzydka). Ale przecież możesz spróbować - podziel jedną kępkę, w razie czego jeszcze dwie Ci zostaną. Ale myślę, że nie zaszkodzi jej to
szemusia 08:55, 17 mar 2015

Ewa777 napisał(a)
Zmieniłaś avatarek i Cię nie poznałam
Pozytywne działanie słońca potwierdzam

Wnerwiała już mnie ta różowiasta prymulka. Myślę, ze przy storczyku zatrzymam się dłużej. Choć, kusi mnie wstawienie własnego zdjęcia, bo jednak przyjemniej pisze się z kimś, kogo widać... Ale nadal poszukuję czegoś, coby nadało się na publiczną prezentację...
Kacha123 08:57, 17 mar 2015

Ciekawe jak będzie wyglądała Twoja stipa w tym sezonie po zabiegach fryzjerskich. Czy to, że zeszłoroczna robi się brzydka należy rozumieć, że trzeba ją traktować jako jednoroczną?
szemusia 09:05, 17 mar 2015

Karol99 napisał(a)
Ja też nie poznałem!

Widzisz Karol, kobieta niestety zmienną jest. Nadeszła wiosna, więc czas na zmiany
szemusia 09:10, 17 mar 2015

Kacha123 napisał(a)
Ciekawe jak będzie wyglądała Twoja stipa w tym sezonie po zabiegach fryzjerskich. Czy to, że zeszłoroczna robi się brzydka należy rozumieć, że trzeba ją traktować jako jednoroczną?

Moje wiadaomości pochodzą głównie od Joasi, to ona jest specjalistką od stipy.
Stipa z reguły naszych zim nie przetrwa, więc traktujemy ją jak jednoroczną, ale w tym roku, z racji braku zimy, dała radę. Joasia pisała, że o wiele ładniej wyglądają nowe sadzonki, te zeszłoroczne robią się duże i mają tendencję do pokładania się. Więc z racji tego posiałam nowe roślinki i jeśli zajdzie taka potrzeba, to wymienię. Tyle, że moja stipa w zeszłym roku tak nie wybujała mocno, kwiatostan nawet miałam tylko na jednej roślince, więc może w tym roku nie będzie taka brzydka. Zobaczymy

A posiałaś Kasiu nasionka stipy?
Właśnie się zreflektowałam o co pytam. Przy Twoich pracach wykopaliskowo - nasadzeniowych, gdzie tam masz czas na zabawę z nasionakmi
Kacha123 09:13, 17 mar 2015

szemusia napisał(a)

Moje wiadaomości pochodzą głównie od Joasi, to ona jest specjalistką od stipy.
Stipa z reguły naszych zim nie przetrwa, więc traktujemy ją jak jednoroczną, ale w tym roku, z racji braku zimy, dała radę. Joasia pisała, że o wiele ładniej wyglądają nowe sadzonki, te zeszłoroczne robią się duże i mają tendencję do pokładania się. Więc z racji tego posiałam nowe roślinki i jeśli zajdzie taka potrzeba, to wymienię. Tyle, że moja stipa w zeszłym roku tak nie wybujała mocno, kwiatostan nawet miałam tylko na jednej roślince, więc może w tym roku nie będzie taka brzydka. Zobaczymy

A posiałaś Kasiu nasionka stipy?

Dzięki za info. Nie posiałam, ale mam w paru miejscach zaplanowaną.
Karol99 09:52, 17 mar 2015

Faktycznie, stipa jak nowa.