Wiesz, Iwonko, tuje szybko rosną. Mnie też się wydawało, jak sadziłam takie maluchy (30 - 40 cm), że wieki miną zanim stworzą ścianę. A tu już je od ktoregoś roku górą tnę. Potrzebuję tego żywopłotu koniecznie, bo zapewnia mi intymność - sąsiadów mam od razu za płotem...
Urośnie, urośnie
Tylko u mnie też dość wąsko, więc nie bardzo mogę poszaleć z nasadzeniami przed żywopłotem. I eM za bardzo nie pozwala, bo wzdłuż podjazdu jest miejsce na składowanie śniegu. Ja tłumaczę, że przecież zim ze sniegiem to już nie będzie, ale uparta ta moja chłopina
Kancik to mój debiut
Iza, szalona Kobieto Jakbym była w Białej, to bym się na forum pochwalila zakupami Przecież nie wyszłabym z pustymi rękami
Miałam jechać wczoraj, bo dość szybko pracę kończę, ale pogoda mnie skutecznie zniechęciła. Najbliższa okazja dopiero w przyszły poniedziałek - mam nadzieję, że już mi nic planów nie pokrzyżuje Tak sobie myślę, jak przywita mnie pani, która tam sprzedaje - w zeszłym roku bywałam tam kilka razy w miesiącu nawet
Z tymi obciążnikami, to podałaś fajny pomysł
Mirella, do kancików tak na poważnie zabrałam się dopiero w tym roku. Wczesniej to były takie se... Robiłam zwykłym szpadlem, bo nie mam tego szpadelka do kancików. Ogladam sie za nim w marketach, ale nigdzie nie widzialam. Ktoś pisał, że z fiskarsa mają, ale też nie znalazłam Tak więc męczyłam się zwykłym szpadlem, tylko, ze on trochę zaokrąglony i musiałam nieco kombinować... Ale eM obiecał, że mi coś takiego jak miała Danusia zrobi. Zobaczymy tylko kiedy
Dzięki za info o trawach. Kiedyś już tam zaglądałam, ale było jeszcze za wczesnie. A dostałać już te roslinki? Ładne przyszły? Bo jak u siebie nie kupię, to się skuszę na zakupy internetowe jednak.
Aganiu, czy Ty na pewno o moim ogrodzie piszesz?!!!
To ja u Ciebie inspiracji non stop szukam, a Ty mi tu o natchnieniu..., chyba do pracy
A tak na serio - bardzo dziękuję, za te słowa Bardzo mi miło, że choć jakiś element moich włości jest do podziwiania
Do tuj też już mam zakupiony sprzęt. Główny operator - mój eM Więc też się cięciem nie stresuję
Dziewczynki, robiąc kanciki zauważyłam, że u mnie tam gdzie jest kora, to siłą rzeczy rabatka jest wyżej niż trawnik. Jeszcze, gdy przesadzałam roślinki chyba mi się wysypało trochę za dużo ziemi i jest zdecydowanie wyżej. Przeglądając wątki zauważyłam, że Wasze rabatki są raczej niżej pozimu trawnika. JAk Wy to robicie? Zbieracie ziemię i sadzicie niżej?
Tam, gdzie nie mam kory jest w porządku - przy kancie wybrałam trochę ziemi i jest ok. Najgorzej przy korze, która dosłownie wysypuje się na trawnik. I co z tym zrobić?