Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) » Edycja postu

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 06:35, 20 mar 2015

Bożenko, dla kawałka.. to mi się chyba nie chce walczę z "fachowcem"pd szafy właśnie, kolejny potrzebny od prądu, jak ma być kolejny od kawałka muru to ja wymiękam... zresztą taki kawałek żeby dobrze wyglądał trzeba jakoś zaaranżować, a ja chyba nie umiem

Kasia, ale to paskudne brr! To ja się jeszcze zastanowię czy w ogóle to sadzić??

Magda, miłego wyjazdu!!
Kasya 06:46, 20 mar 2015

Karola, one psują do wiejskiego ogródka przy płocie
Posadz przy kompostowniku
U mnie dzisiaj niezłe zmrozilo. Poniżej -6, w niedziele może spaść śnieg a w pn nawet -8
popcorn 07:20, 20 mar 2015

nawet mi się nie chce o tym myśleć brr minus 8?? u nas tez dzisiaj biało na trawie - puszcza, ale brr!
jankosia 11:26, 20 mar 2015

Karola, ty jeździsz widzę teraz dużo za roślinkami. Jakbyś w którymś ze sklepów trafiła na rabarbar truskawkowy (ale sadzonki nie nasionka) to bardzo cię proszę, daj mi znać. Czaję się na niego
P.S. W naszych okolicach zapowiadają z soboty na niedzielę ok -6 a lokalnie minimalna temperatura nawet -10.
popcorn 11:31, 20 mar 2015

nawet mi nie mow, brr, zima!
A dzisiaj Młoda topi Marzannę.. ech!

Monika, ja nie jeżdżę, tylko "przy okazji" zerkam haha. A raczej tak robię zakupy żeby "przy okazji" sprawdzić co tam piszczy. Ale niczego nie kupuje (no prawie), bo nie mam miejsca
Ale jasne, jak trafie, to Tobie i sobie tez kupie Jednak nie liczyłabym na cud, nigdy w naszych okolicach nie widziałam. Sadzonki zwykłego rabarbaru można kupić u nas na targu.
jankosia 11:36, 20 mar 2015

Albo poczucie zeNo mówię ci żebyś była przygotowana Ja też zwykle "przy okazji" Na ten truskawkowy w zeszłym roku trafiłam na jednej stronie. Myślę że może być super. Zwykły to mam, gigant jeden bo przy kompostowniku rośnie. Liście w zeszłym roku miał rekordowej wielkości, szkoda że nie zmierzyłam. To jak coś byś widziała to pisz, ja zrobię w takim razie to samo
Miłego dnia. Mi się nie chce chyba dzisiaj nic robić - przesilenie wiosenne Albo poczucie że co bym nie zrobiła i tak się nie wyrobię..
popcorn 11:40, 20 mar 2015

Ja ledwo żyję, zatrułam się łazankami, brr. Wczoraj zrobiłam, ale zostały na noc na piecu i widocznie to mi zaszkodziło, muszę resztę wyrzucić:/

Ten rabarbar - jakbyś widziała, to poproszę o sadzonkę Szukam jeszcze modraka morskiego (podobne warzywko), ale to to juz w ogóle nawet w necie nie do dostania chyba ze w UK :/

Słonko cudne, muszę sie jakoś pozbierać, bo w pracy praca, a po pracy trzebaby ogarnąć dom, bo za weekend w takim bałaganie to ja dziękuję
Margarete 14:31, 20 mar 2015

popcorn napisał(a)
Małgoś, kulek było ze 30, wiec spokojnie kupisz, wybierzesz najładniejszą u nas chętnych na kulki chyba mniej niż tam gdzie ogrodomaniakow więcej hihi
koniecznie wyrzuć tego zarażonego! Czekamy do kwietnia!
pozdrawiam

Kupiłam, ładne były i gęste jak za ta cene, dzieki za info, tylko posadze dopiero po niedzieli mysle...chyba mi nie zmarznie w tej donicy teraz...zapowiadają mroźne noce.

Potrzebuje jeszcze jakieś bukszpany luzem takie juz troche podrośniete sadzonki w niezłej cenie do obwódki - mam zrobiona jesienia obwódke dookoła tego placyku żwirkowego koło grila, kupiłam fajne sadzonki ale widze ze po zimie część zrudziała, bede pryskac na grzyba ale nie wiem czy dadzą radę jak nie to do wymiany....jak bys gdzies na takie trafiła to daj znać
popcorn 14:35, 20 mar 2015

Małgosiu, ciesze się ze jesteś zadowolona, podobały mi się Sadzonki po 1.5 zl są tutaj:

http://olx.pl/oferta/bukszpan-wysoka-jakosc-CID628-ID2IUEt.html#fc5546e4cf

polecam, bo z bryla, ekspresowo zaczynaja rosnac; podobne mozna kupic po 1 zl/szt na allegro, ale bez doniczki i zanim rusza.. u mnie 3 sezony i dopiero je widac...
pozdrawiam
Margarete 14:36, 20 mar 2015

jankosia napisał(a)

Małgoś, a dasz linka do ogrodu Anieli? Jedno zdjęcie ale zachęca do odwiedzin

Jankosiu to były fotki z ogrodu naszej szefowej - Danusi - zrobione w czasie organizowanego przez nią Święta Róż w 2013 roku w czerwcu.
Pozdrawiam !