Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

magnolia 16:26, 23 lut 2016

tak, to jeżówka green jewel- ona piękna jest i długo kwiatnie. Ale to zieleń b jasna- zwykle patrzy się na nie z góry, więc dominuje barwa kwiatu, tu na zdjęciu widać mocno łodygę.
I zestaw z sesleria jesienną wg mnie w dużej ilosci może być mdły, bo ona tez jest w tej jasnej zieleni, a potem ma kłosy beżowe.
Tu na fotce widać z rozplenicą i już te barwy się podbijaja zgrabmnie.

jeżówki w moliniach?- możesz, ale pod samymi swidosliwami, a wokól molinia?...szczerze to mi się nie widzi. Na fotce Oudola okolica drzew przy ławce jest wydzielona, funkcjonuje oddzielnie, więc efekt jest inny.
ja bym raczej myślała, żeby np przy ławkach na brzegu pasów molinii nie domieszać białych jeżówek
nawigatorka 16:42, 23 lut 2016

magnolia napisał(a)
tak, to jeżówka green jewel- ona piękna jest i długo kwiatnie. Ale to zieleń b jasna- zwykle patrzy się na nie z góry, więc dominuje barwa kwiatu, tu na zdjęciu widać mocno łodygę.
I zestaw z sesleria jesienną wg mnie w dużej ilosci może być mdły, bo ona tez jest w tej jasnej zieleni, a potem ma kłosy beżowe.
Tu na fotce widać z rozplenicą i już te barwy się podbijaja zgrabmnie.

jeżówki w moliniach?- możesz, ale pod samymi swidosliwami, a wokól molinia?...szczerze to mi się nie widzi. Na fotce Oudola okolica drzew przy ławce jest wydzielona, funkcjonuje oddzielnie, więc efekt jest inny.
ja bym raczej myślała, żeby np przy ławkach na brzegu pasów molinii nie domieszać białych jeżówek
magnolio ja do sesleri jesiennej planowalam dac jezowki maringue i lime line.mam je teraz z rozplenica littel bunny ale chcialabym dla nich wyzsza trawe by w w niej sie zatopily.myslisz ze.tez nie beda pasowac? Green jewel tez mam ale w innym miejscu
Whitebswanvzatem dam pod brzozy i zobaczymy co bedzie.molinie zostaja same. Ja myslalam by dac te lawki bardziej zatopione w molini.bez wydzielania dla nich wiekszych placykow
magnolia 16:48, 23 lut 2016

jakie to jeżówki lime line? Białe z seslerią dla mnie już są ok.

Z moliniami rozumiem, nie kombinuję już.
nawigatorka 16:55, 23 lut 2016

magnolia napisał(a)
jakie to jeżówki lime line? Białe z seslerią dla mnie już są ok.

Z moliniami rozumiem, nie kombinuję już.

Przepraszam chodzilo mi o coconut limehttps://www.google.pl/search?q=jexowki+lime.com+line&client=ms-android-huawei&prmd=minv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiYkqq1n47LAhWlO5oKHc2oAscQ_AUICCgC&biw=360&bih=559#tbm=isch&q=jexowki+coconut+line&imgrc=cfeEvpu839KwJM%3A

A Ty bys Magnolio dawala cos do molini?
Kasya 17:00, 23 lut 2016

powiedzcie mi prosze jak ciąc lawendę
bo moja w polowie sucha i zdrewniala a w polowie zielono-szare przyrosty z listkami, czy sciac je cale i zostawic tylko suche ? czy jak ? no i jaka temp musi byc do tego ?
nie chcialabym zabic lawendy
magnolia 17:23, 23 lut 2016

nawigatorka napisał(a)

Przepraszam chodzilo mi o coconut limehttps://www.google.pl/search?q=jexowki+lime.com+line&client=ms-android-huawei&prmd=minv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiYkqq1n47LAhWlO5oKHc2oAscQ_AUICCgC&biw=360&bih=559#tbm=isch&q=jexowki+coconut+line&imgrc=cfeEvpu839KwJM%3A

A Ty bys Magnolio dawala cos do molini?

chyba nie, tylko cebulowe na wiosnę.
magnolia 17:29, 23 lut 2016

Kasya napisał(a)
powiedzcie mi prosze jak ciąc lawendę
bo moja w polowie sucha i zdrewniala a w polowie zielono-szare przyrosty z listkami, czy sciac je cale i zostawic tylko suche ? czy jak ? no i jaka temp musi byc do tego ?
nie chcialabym zabic lawendy

poczekaj do kwietnia, az przejdą mrozy ( ja chyba w połowie to robię) Zobaczysz na pędach nowe mikro listki- wtedy widzisz co żywe. a tu masz fotki jak ja powinno się ciąć.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/344-lawenda-lavandula?page=32
Kasya 17:32, 23 lut 2016

magnolia napisał(a)

poczekaj do kwietnia, az przejdą mrozy ( ja chyba w połowie to robię) Zobaczysz na pędach nowe mikro listki- wtedy widzisz co żywe. a tu masz fotki jak ja powinno się ciąć.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/344-lawenda-lavandula?page=32

o super fotki
a to zanim sie przytnie to juz wypuszcza z tych suchych tez ? nie tylko na gorze ?
w ub roku przycielam bardzo delikatnie i nie przygladalam sie co w srodku sie dzieje...

ale ponizej fotek ktos napisal:
...@Loosiuu - Twoja lawenda jest zdecydowanie za bardzo przycięta. Nie powinno się przycinać zdrewniałych części lawendy, Powinno się przycinać 30-50% tegorocznego przyrostu....

??
nawigatorka 18:37, 23 lut 2016

magnolia napisał(a)

chyba nie, tylko cebulowe na wiosnę.
taki mam plan
nawigatorka 18:38, 23 lut 2016

Dodam ze ja tne mniej wiecej wtedy kiedy roze czyli gdy kwitnie forsycja.