Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

AniMa 08:51, 18 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
Dziś od samego rana w ogrodziei nie myślcie że pogoda była przyjemna.ale to kwestia ilości warstw ubrania i wypitych herbat jak się okazało 7 stopni było w najcieplejszym momencie.
Dziś znów doświadczyłam co to znaczy pochylony teren.niby taki ogrod ma sporo uroku ale nie wiem czy ja te nasze nierówności częściej przeklinam niż się nimi zachwycam...raczej to pierwsze.
Układac kraweznikow normalnie się nie da.dlatego powstają stopnie.wyznaczają one przyszłe moliniowego pasy choć dziś nie wiadomo że co chodzi
Udało się do mi ułożyć dziś 26 kraweznikow.z czego 10 przekladalam 10 razy obmizajacbich poziom najpierw o 5 później o 10 cm....wrrrrr
Dołączając sobotnie 13 sztuk będzie połowa weekendowego zakupu.
Teraz M je betonuje. Za tydzień umówiony kamień.

Uwaga.drastyczne obrazki w trakcie pracy i to bez nawet pozorów porzdku
To w ramach nurtu pokazywania tego co brzydkie

Ps.to nie ja na palecie a partia betonu w workach

Gdzie te drastyczne zdjęcia??? - toż to piękne - a na wiosne będzie jeszcze piękniej
Jak piszesz, że ty sama wkopywałaś a eMuś tylko betonował...to jest i nadzieja na moje obrzeża
blyxa 09:00, 18 paź 2016

Ogarnęłam się z grubsza - na jakieś dwa tygodnie później znowu będzie armagedon - przyszłam zobaczyć co piszczy na ogrodowisku. Ciepłą kawę przynoszę i chylę czoła widząc ten ogrom prac
ren133 09:23, 18 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
Dziś od samego rana w ogrodziei nie myślcie że pogoda była przyjemna.ale to kwestia ilości warstw ubrania i wypitych herbat jak się okazało 7 stopni było w najcieplejszym momencie.
Dziś znów doświadczyłam co to znaczy pochylony teren.niby taki ogrod ma sporo uroku ale nie wiem czy ja te nasze nierówności częściej przeklinam niż się nimi zachwycam...raczej to pierwsze.
Układac kraweznikow normalnie się nie da.dlatego powstają stopnie.wyznaczają one przyszłe moliniowego pasy choć dziś nie wiadomo że co chodzi
Udało się do mi ułożyć dziś 26 kraweznikow.z czego 10 przekladalam 10 razy obmizajacbich poziom najpierw o 5 później o 10 cm....wrrrrr
Dołączając sobotnie 13 sztuk będzie połowa weekendowego zakupu.
Teraz M je betonuje. Za tydzień umówiony kamień.

Uwaga.drastyczne obrazki w trakcie pracy i to bez nawet pozorów porzdku
To w ramach nurtu pokazywania tego co brzydkie

Ps.to nie ja na palecie a partia betonu w workach

Szacun!!!!!
ren133 09:33, 18 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
I dla Reni.niedawno rozsadzilam ID bo chcę by stworzyły dywaniki pod grabami. U mnie rosną od siebie co 60 cm i więcej.sadzonki pod samym grabem mają rok i rosną 50 cm od pnia czyli 100 cm od siebie i już są wielkie...

Dziękuję Asiu
Fajne grubasy te Twoje ID ... ja przewidziałam co 30cm ale zobaczymy ile dam rady zrobić sadzonek z z przesyłki od Joli

A do jakiej wysokości masz ogołoconego graba?
ren133 09:34, 18 paź 2016

amelia_b napisał(a)
Asia robota ci się pali w rękach, podziwiam że ci się jeszcze chce, mi się już nie chce

Ameli mi się nie chce ale muszę
nawigatorka 09:41, 18 paź 2016

Kacha123 napisał(a)
Po tylu ułożonych w tym sezonie krawężnikach nie chciałabym od Ciebie dostać klapsa! Ale jaką musisz mieć piękną rzeźbę ramion!
Jesteś moją bohaterką!!!
nabijaj się.bardzo lubię odkrywać ramiona (odzieżowe oczywiście) ale chyba juz nie powinnam może choć nietoperzy mieć nie będę tak szybko
nawigatorka 09:42, 18 paź 2016

AniMa napisał(a)

Gdzie te drastyczne zdjęcia??? - toż to piękne - a na wiosne będzie jeszcze piękniej
Jak piszesz, że ty sama wkopywałaś a eMuś tylko betonował...to jest i nadzieja na moje obrzeża
piękne? Wypalony celowo trawnik.rozkopane wszystko,rozrzucone narzędzia... No ale tak musi być by było lepiej kiedyś.
Jeśli chcesz układać obrzeża to już dziś zacznij ćwiczyć ciężary jedno waży ok 27 kg później już będzie łatwiej ale 8 cenrymetrowych nie polecam ja wymieniam na nich
nawigatorka 09:43, 18 paź 2016

blyxa napisał(a)
Ogarnęłam się z grubsza - na jakieś dwa tygodnie później znowu będzie armagedon - przyszłam zobaczyć co piszczy na ogrodowisku. Ciepłą kawę przynoszę i chylę czoła widząc ten ogrom prac
obiecuje być grzeczna
nawigatorka 09:44, 18 paź 2016

ren133 napisał(a)

Szacun!!!!!
dziś będzie ciąg dalszy bo deszcze zapowiadają...
nawigatorka 09:45, 18 paź 2016

ren133 napisał(a)

Dziękuję Asiu
Fajne grubasy te Twoje ID ... ja przewidziałam co 30cm ale zobaczymy ile dam rady zrobić sadzonek z z przesyłki od Joli

A do jakiej wysokości masz ogołoconego graba?
na tej rabacie każdy grab inny.nuge mają tu niewysoka jakieś 60/80 cm