Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

nawigatorka 09:29, 28 mar 2017

kasja83 napisał(a)

Różnica masakra...Tak się zastanawiałam co u Ciebie zastanę, jak zajrzę...no tak-malowanie murków
teraz widać jak złe było. Czemu nikt nie mówił?
nawigatorka 09:30, 28 mar 2017

AngelikaX napisał(a)
Aśka spokojnie możesz się teraz opalać na golaska sąsiadów brak, poza tym taka biel piękni odbije promienie - jakie to praktyczne od razu opalisz i przód i tył
nie to bym na czarno musiała pomalować. Wole opalać się przy grabiach
nawigatorka 09:31, 28 mar 2017

Juzia napisał(a)

Hahaha! Dobre!
dzis 17 stopni wiec opalać się mozma
Agi2006 10:44, 28 mar 2017

Cudownie u Ciebie się zabieliło....I nie mam na myśli tylko murków...Czekam na Twoje śś, aż będa w bieli. Zazdroszczę Ci ich bardzo, więc dopytuję skąd je wziąć???? Szukam ich od dłuższego czasu. U mnie w okolicy brak. Sklepy internetowe nie odpowiadaja na pytanie mailowe. Dostałam namiary od Ren i czekam teraz na fotki drzewek. Ale im więcej źródeł tym lepiej.

A przypomnij mi jeszcze czym masz odgrodzone pod ziemią miskanty olbrzymie od cisów?
nawigatorka 11:00, 28 mar 2017

Agi2006 napisał(a)
Cudownie u Ciebie się zabieliło....I nie mam na myśli tylko murków...Czekam na Twoje śś, aż będa w bieli. Zazdroszczę Ci ich bardzo, więc dopytuję skąd je wziąć???? Szukam ich od dłuższego czasu. U mnie w okolicy brak. Sklepy internetowe nie odpowiadaja na pytanie mailowe. Dostałam namiary od Ren i czekam teraz na fotki drzewek. Ale im więcej źródeł tym lepiej.

A przypomnij mi jeszcze czym masz odgrodzone pod ziemią miskanty olbrzymie od cisów?

sama się ich naszukałąm
Renia kupiła tam gdzie ja wiec miejsce to samo. ale bardzo ich polecam.
świdośliwy potrzebuja jeszcze chwilkę. mina się z krokusami.

Miskanta mam oddzielonego betonowymi bloczkami wkopanymi w ziemi. mur ma jakies 30 cm wysokości i na razie jest ok
Agi2006 13:45, 28 mar 2017

No to super. Pewnie zadzwonię i zamówię ( o ile mi prześlą). Potrzebuję 3 szt. Będa między podjazdem a wejściem do domu. I tu sie zastanawiam czy nie będą za bardzo brudzić najpierw płatkami kwiatuchów a potem owockami... Muszę w ogóle zacząć uzupełniać mój watek bo bardzo go ostatnio traktuję po macoszemu, a juz sie przeciez coś koło domku zmieniło....
A z jakiej części Polski jest ten dostawca?
Murek o którym piszesz ma 30cm w głąb gruntu... Tak?
nawigatorka 14:00, 28 mar 2017

Agi2006 napisał(a)
No to super. Pewnie zadzwonię i zamówię ( o ile mi prześlą). Potrzebuję 3 szt. Będa między podjazdem a wejściem do domu. I tu sie zastanawiam czy nie będą za bardzo brudzić najpierw płatkami kwiatuchów a potem owockami... Muszę w ogóle zacząć uzupełniać mój watek bo bardzo go ostatnio traktuję po macoszemu, a juz sie przeciez coś koło domku zmieniło....
A z jakiej części Polski jest ten dostawca?
Murek o którym piszesz ma 30cm w głąb gruntu... Tak?
oni są spod Szczecina. A jaki rozmiar chcesz bo maja różne? Ja bym się brudzenie nie przejmowała. Może nawet nic nie spadnie No jeśli Ty nie zerwiesz to szpaki zjedzą
Tak murek ma 30 cm. Użyliśmy takich zasypowych bloczków do tego
ivo 14:05, 28 mar 2017

Asia u Ciebie widzę dalej wiosenne porządki - murki pięknie wybielone No teraz to na ich tle ten grabik będzie się prezentował że hoho
Ciągle się zastanawiam jak Ty miałaś tyle siły żeby te krawężniki układać ? Bo tak patrze i u mnie by się przydało w niektórych miejscach ale jak ja to dam rady - nie ma opcji bez eMa a on nieczasowy . Musze jakiegoś fachowca nająć.
nawigatorka 14:08, 28 mar 2017

ivo napisał(a)
Asia u Ciebie widzę dalej wiosenne porządki - murki pięknie wybielone No teraz to na ich tle ten grabik będzie się prezentował że hoho
Ciągle się zastanawiam jak Ty miałaś tyle siły żeby te krawężniki układać ? Bo tak patrze i u mnie by się przydało w niektórych miejscach ale jak ja to dam rady - nie ma opcji bez eMa a on nieczasowy . Musze jakiegoś fachowca nająć.
wiesz sama nie wiem. Ostatnio poprawiam jeden z eMem i on się z nim męczył i zadał mi to samo pytanie to chyba kwestia rozkręcenia sie. Pierwszy zawsze najgorszy. Potem jakos idzie. U nas za metr z krawężnikiem chcą 40 zł. Stad pomysł byśmy robili to sami. Krawężnik kupujemy za 6.8 okołodobowym tego cement i piach i już. A czeka u nas na ułożenie 150 sztuk. Ale na razie muszę sie uporać z grabieniem inwyeozeniem darni...
nawigatorka 14:09, 28 mar 2017

A swoją droga to kto ułożył sam podjazd?