Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

nawigatorka 19:58, 16 sty 2018

Figaro napisał(a)
A ja jeszcze tak naprawde nie zaczelam a juz czuje sie zniechecona i przerazona tym wszystkim. Wszystkim bo wychodzilam z zalozenia ze ogrod z drzewami i bez wiekszego grzebania w ziemi a tu coraz wiecej pomyslow i coraz wiecej rzeczy ktore mi sie pododobaja. I jezeli coraz wiecej to boje sie ze zrobie u siebie jarmark bo nie potrafie dobrac i polaczyc. I z jednej strony czerpie wiedze tutaj na forum a z drugiej robie sobie w glowie galimatias pomyslow. A myslalam ze wiem czego chce.
to normalny etap. najpierw wydaje się ze tworzenie ogrodu to prościzna. później poznajemy coraz więcej możliwości i się nimi zachwycamy i zapominamy co miało byc bazą naszego stylu. wazne wg mnie by nie zaczac tworzyc na etapie zachwytu. ale im więcej się widzi tym człowiek sobie bardziej uświadamia, że wszystkiego mieć sie nie da a nawet nie można. ja np zachwycam się bylinowymi rabatami ale nie u siebie. uwielbiam patrzec na nostalgiczne retro warzywniki ale ich nie mam. wzdycham do kolorowych roślin w szkołkach ale je tam zostawiam czasem przełamuje moje postanowienia wprowadzając coś z innej bajki ale staram się zawsze to przemysleć nawet kilka miesięcy. i sa to wtedy tylko elementy które podkreślają tak na prawde styl główny. ale sie rozpisałam
może stwórz zestaw 5 no max 10 zdjęć ulubionych ogrodowych i zobacz co je łaczy. i idz ta drogą
nawigatorka 19:58, 16 sty 2018

Sebek napisał(a)

Znowu nie kumam
Ty?
Figaro 20:10, 16 sty 2018

nawigatorka napisał(a)
to normalny etap. najpierw wydaje się ze tworzenie ogrodu to prościzna. później poznajemy coraz więcej możliwości i się nimi zachwycamy i zapominamy co miało byc bazą naszego stylu. wazne wg mnie by nie zaczac tworzyc na etapie zachwytu. ale im więcej się widzi tym człowiek sobie bardziej uświadamia, że wszystkiego mieć sie nie da a nawet nie można. ja np zachwycam się bylinowymi rabatami ale nie u siebie. uwielbiam patrzec na nostalgiczne retro warzywniki ale ich nie mam. wzdycham do kolorowych roślin w szkołkach ale je tam zostawiam czasem przełamuje moje postanowienia wprowadzając coś z innej bajki ale staram się zawsze to przemysleć nawet kilka miesięcy. i sa to wtedy tylko elementy które podkreślają tak na prawde styl główny. ale sie rozpisałam
może stwórz zestaw 5 no max 10 zdjęć ulubionych ogrodowych i zobacz co je łaczy. i idz ta drogą

Dobrze ze sie rozpisalas bo mi bardzo to pomoglo. Widze ze jeszcze jestem nie dojrzala z prowadzeniem ogrodu i nie zdecydowana. Dobrze ze sa takie forumowiczki jak Ty ktore dokladnie wytlumacza i z cierpliwoscia. Dziekuje Ci.
polinka 22:29, 16 sty 2018

nawigatorka napisał(a)
to tego bym nie mogła doprowadzić dzieki tobie ponad polowe pasa już mam
Ps wlasnie stipe wysiałam

Czy trzeci pas to też t. KF ? Jak potrzebujesz to mów! Ja się z nim nie polubiłam...oddam
nawigatorka 23:04, 16 sty 2018

Figaro napisał(a)

Dobrze ze sie rozpisalas bo mi bardzo to pomoglo. Widze ze jeszcze jestem nie dojrzala z prowadzeniem ogrodu i nie zdecydowana. Dobrze ze sa takie forumowiczki jak Ty ktore dokladnie wytlumacza i z cierpliwoscia. Dziekuje Ci.
ja tez świeżakiem jestem. Ale z stepem kokoszkowania za soba chyba
nawigatorka 23:06, 16 sty 2018

polinka napisał(a)

Czy trzeci pas to też t. KF ? Jak potrzebujesz to mów! Ja się z nim nie polubiłam...oddam
a dlaczego nie? Tak tam tez będzie Trzcinnik. Chetnie przygarnę sieroty porzucone a tak na serio pisz na priv ile za ile i się dogadamy
AniMa 07:49, 17 sty 2018

Święte słowa Asiu jak się cieszę, że mi już ten okres minął
Czyżbym widziała Twoje zdjęcia w kwartalniku Panna Młoda?
nawigatorka 07:53, 17 sty 2018

AniMa napisał(a)
Święte słowa Asiu jak się cieszę, że mi już ten okres minął
Czyżbym widziała Twoje zdjęcia w kwartalniku Panna Młoda?
byloby miło ale nic o tym nie wiem ale wiesz już znajdowałam swoje zdjęcia w miejscach w których się ich nie spodziewalam... dasz na priv szczegóły?
siakowa 07:57, 17 sty 2018

Fajna ta Twoja zima wszystko stoi pięknie u nas listopadowy mega mokry i ciezki śnieg położył prawie wszystkie trawy.. Już przebiera nóżkami nad wiosna i śś w trzynnikach
Agi2006 13:58, 17 sty 2018

magnolia napisał(a)

ja lubię seslerię heuflerianę, zimą też. Wiosną b. wcześnie się ja ścina, szybko robi się zielony jeżyk. Ale ona nie lubi zbyt dużego nawożenia.
Tak samo i s.jesienna

A może posadź tam hakonechloę i zostaw w nich miejsce na plamy ciemierników wschodnich- kiedy hakone będzie się kluć wiosną, ciemierniki będą kwitły. A zimą będą zdobiły liśćmi.
Chyba że masz tam bardzo mokro, wtedy ciemierniki będą się męczyć

Magnolio nad hakone tez myślałam... A z ciemiernikami to super pomysł! Ostatnio w Lidlu widziałam ciemierniki ale nie wiem czy te wschodnie. Były piękne, sztywne aż nienaturalne! no fajnie by to mogło wyglądać.

Asia nie napisałam wcześniej, że Twoje łany są genialne a w sezonie będzie u Ciebie bardzo romantycznie "trawek szum, ptaków śpiew , złote łany pośród drzew..." HI HI