Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

nawigatorka 12:59, 28 lut 2018

Kasia_CS napisał(a)
Bardzo mi się podobają te Wasze lampy Nawet mojemu eM pokazałam i też z uznaniem pokiwał głową - tylko u nas mało trzeba i chyba by się nie opłacało po prostu dla 4 sztuk kombinować. Ale zobaczymy, mąż lubi sam wszystko robić, to może i kiedyś na oświetlenie ogrodowe się skusi
zalezy jakie lampy chcecie ale u nas będzie 17 lamp i kilka reflektorów wiec koszt byłby niemały. A fajne lampy kosztują. U nas warto kombinować zawsze bo to lubimy
U nas oświetlenie to tez była inicjatywa eMa
Pszczelarnia 14:50, 28 lut 2018

Piszesz do Sebka, ze nie było trudne rozpoznanie lamp - ja nie rozpoznałam co to.
Brak wyobraźni, chyba.

Stan surowy imponujący.

Co będziesz oświetlać w ogrodzie? Nie lubisz rozgwieżdżonego nieba?
nawigatorka 19:40, 28 lut 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Piszesz do Sebka, ze nie było trudne rozpoznanie lamp - ja nie rozpoznałam co to.
Brak wyobraźni, chyba.

Stan surowy imponujący.

wybacz tak długo myslimy już o tych lampach, ze wydaje mi się ich kształt taki oczywisty.
stan surowy jest juz mniej surowy ale dalej otwarty
niebo z gwiazdami zostaje a lampy zawsze można zgasić a pomogą w poruszaniu sie po działce noca na końcu działki to jest na prawdę ciemno poza tym będzie można wzdychać do roślin tez po zmroku no i te kilkanascie lamp pewnie da efekt świetlkiów jedynie więc bez obaw, autostrady nie bedzie
A Ty Ewo masz jakieś romantyczne oświetlenie?
18:47, 01 mar 2018
Pszczelarnia napisał(a)
Brak wyobraźni, chyba.

Stan surowy imponujący.

też bym nie wymyśliła że to lampy gdym nie doczytała....no ale ja z tym obecnym designem nie do końca sie utożsamiam

czekam na efekt świetlny ...bo jak wszystkim tutaj koleżanka może nas zaskoczyć nieoczywistymi rozwiazaniami
nawigatorka 22:57, 01 mar 2018

eee_taam napisał(a)

też bym nie wymyśliła że to lampy gdym nie doczytała....no ale ja z tym obecnym designem nie do końca sie utożsamiam

czekam na efekt świetlny ...bo jak wszystkim tutaj koleżanka może nas zaskoczyć nieoczywistymi rozwiazaniami
na nieoczywistym jak się okazalo kształcie zakończe nieoczywistości
nawigatorka 21:00, 03 mar 2018

Popatrzyłam co robiliśmy w ogrodzie rok temu... wnioski słabe. Były pierwsze spore nasadzenia, dużo przekopane a teraz...
Odwiedziny w drugim „ogrodzie” były wiec pocieszeniem. Macham w oczekiwaniu
nawigatorka 14:44, 04 mar 2018

Dziś już wiosne: ciepło, ptaki, wierzchnia warstwa ziemi odmarza. Zawiesliliy wyczyszczone budki lęgowe, odcięliśmy jablonke, pobieraliśmy po ogrodzie z lampami do przymiarki.
Plan ma ten tydzień: oprysk mospilanem i cięcie grabow a na przyszły weekend ognisko i cięcie: sesleri do konać, miskantow, rozplenic, hortensji, cisów i rozsypanie jak co roku nawozów do cisow, hortensji, rd i roz.
Obudnie udało
A Wy już działacie?
Kasia_CS 14:53, 04 mar 2018

U mnie jeszcze śnieżek leży, mało, bo mało ale jest. Moze dolomitem posypie wokół lawendy i trawnik?
nawigatorka 15:20, 04 mar 2018

Kasia_CS napisał(a)
U mnie jeszcze śnieżek leży, mało, bo mało ale jest. Moze dolomitem posypie wokół lawendy i trawnik?
a wlasnie dolomit... chyba nie mam mus kupić.a snieg w takim słońcu zniknie szybko
leon60 16:25, 04 mar 2018

U mnie jeszcze mróz i kupa śniegu... mus czekać cierpliwie