Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

nawigatorka 19:56, 15 mar 2018

eee_taam napisał(a)

ja kompostuje głownie z kuchni i warzywnka ..chwastów niet tylko byliny ciete w sezonie troche lisci ale mój kompost niezdązy sie tak ładnie przerobic bo teraz taki kompletnie nie przerobiony po zimie glównie odpady kuchenne wwale do skrzyń warzywnych, dół sie wykopie a potem zasype ziemia i sieje ...tym sposobem pomidory lepiej mi idą ...szybciej bo zienia cieplejsza jesienia robie to samo bo az mam jeden kompostownik ten kupny . choć M sie juz zarzekał ze w tym roku zrobi wreszcie regularne 3 komory ...bo ten plastikowy kompostownik po 5 czy 6 latach jest juz mało wyjściowy
ja jednak wolę palety niż plastik. no i gabaryty nie takie. u nas co roku jeden kompostownik jest otwierany na wiosnę
nawigatorka 19:57, 15 mar 2018

leon60 napisał(a)

dokładnie, mam taki sam tylko sarny przychodzą i wyjadają resztki kuchenne
a rzeźby fajowe
u mnie też czesto sa tu za płotem ale wola jerzyne i maliny skubać mam talent co?
nawigatorka 19:58, 15 mar 2018

makadamia napisał(a)
Żeby taki piękny kompost pod krawężniki dawać?!
Ludziom się w d.pach przewraca z tego dobrobytu!
a co rosliny rosnące przy krawęzniku mają zycie cięzsze to niech chociasz ziemie mają dobrą
makadamia 20:39, 15 mar 2018

;D
Madzia_2234 21:26, 15 mar 2018

Przyszłam się przywitać☺ Podziwiam artystyczne poczynania z bryłą, a raczej bryłami w ilości sztuk 2
Mam pytanie i z góry przepraszam, bo dla większości wyda się pewnie głupie, ale skoro temat kompostu na tapecie, więc się odważę. Moja mama ma w planach likwidację sporego kompostownika z qpy końskiej, a dokładniej kucykowej. Kompost jest dość stary, ma ok. 10 lat. No teraz to moje głupie pytanie...z kompostem jest jak z winem? Im starsze tym lepsze? Brać czy nie brać?
nawigatorka 23:42, 15 mar 2018

Madzia_2234 napisał(a)
Przyszłam się przywitać☺ Podziwiam artystyczne poczynania z bryłą, a raczej bryłami w ilości sztuk 2
Mam pytanie i z góry przepraszam, bo dla większości wyda się pewnie głupie, ale skoro temat kompostu na tapecie, więc się odważę. Moja mama ma w planach likwidację sporego kompostownika z qpy końskiej, a dokładniej kucykowej. Kompost jest dość stary, ma ok. 10 lat. No teraz to moje głupie pytanie...z kompostem jest jak z winem? Im starsze tym lepsze? Brać czy nie brać?
witaj. nie ma głupich pytań. a dowodem niech bedzie to, ze nie wiem normalnie im starszy tym lepszy ale to już duzy kaliber. powinien juz ziemie po prostu przypominac chyba
leon60 09:48, 16 mar 2018

nawigatorka napisał(a)
mam talent co?

no ba jedne nawet u mnie stoją
nawigatorka 17:34, 16 mar 2018

leon60 napisał(a)

no ba jedne nawet u mnie stoją
nawigatorka 17:37, 16 mar 2018

Teraz to już wiosna przyjść musi
Trzcinniki od dobrej duszy - już pewnie ostatnie
anna_t 17:39, 16 mar 2018

Czad to kiedy sadzisz?