Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

inag 23:28, 09 gru 2015

Większości nie przeczytałam ale gałąź widziałam Wszystko razem wygląda bosko! Sama miałam ochotę na taką dekoracje ale u mnie nie widzę miejsca gdzie dobrze by wyglądała
Kasya 23:38, 09 gru 2015

nawigatorka napisał(a)

Tak po krótce: Gotuje suszone grzyby i dodaje do po lekkim pogotowaniu do wywaru warzywnego, to miksuje (suszona grzyby maja się zmiksować). dodaje do tego świeże grzyby podsmażona na maśle z cebulą. gotuje. doprawiam pieprzem i solą. I zagęszczam ubitą na sztywna pianę kremówką z dodatkiem cytryny. podaje z grzankami. Zupa jest dość gęsta od zmiksowanych grzybów i smietany, ale róznocześnie pływaja w niej całe grzyby świerze. ubita smietana czyni niepowtarzalny smak

Ciekawe z ta śmietaną . Nigdy nie używałam do zupy ubitej
Mieszasz ją z zupą ? A świeże grzyby jakie dodajesz ?
nawigatorka 23:40, 09 gru 2015

inag napisał(a)
Większości nie przeczytałam ale gałąź widziałam Wszystko razem wygląda bosko! Sama miałam ochotę na taką dekoracje ale u mnie nie widzę miejsca gdzie dobrze by wyglądała

Mozesz dac postawiona np przed wejsciem.wiem wiem troche tego bylo dzis...
nawigatorka 23:42, 09 gru 2015

Kasya napisał(a)

Ciekawe z ta śmietaną . Nigdy nie używałam do zupy ubitej
Mieszasz ją z zupą ? A świeże grzyby jakie dodajesz ?

Ja tez kiedys nie.daja ja tylko do grzybowej.zupa robi sie taka puszysta,jakby lekko musujaca. Grzyby zazwyczaj podgrzybki bo tych obok maslakow u nas najwiecej.ale w tym roku u nas grzybow nie bylo wiec musialam kupic
inag 23:42, 09 gru 2015

Ale mam tam już te ogromne bukszpany i jeszcze w zanadrzu po dwa mniejsze z każdej ze stron oplecione białymi ledami. Chyba już za dużo by było..
nawigatorka 23:43, 09 gru 2015

inag napisał(a)
Ale mam tam już te ogromne bukszpany i jeszcze w zanadrzu po dwa mniejsze z każdej ze stron oplecione białymi ledami. Chyba już za dużo by było..

A no tak.widzisz u Ciebie pieknie i bez galezi
inag 23:46, 09 gru 2015

Haha
Złośliwa kobieta
nawigatorka 00:00, 10 gru 2015

inag napisał(a)
Haha
Złośliwa kobieta

zlosliwa bywam.ale nie dla Ciebie.to bylo szczere.
inag 00:13, 10 gru 2015

Buziak!
Na razie tylko jakoś głupio mi tak zapalić te ledy w takie temperatury... Nie czuję klimatu tych Świąt wcale a wcale. Co innego u Ciebie - widać, że Święta idą szybkim krokiem.
Poczytałam trochę też o potrawach wigilijnych i o niektórych pierwszy raz słyszałam. U mnie jest jeszcze kilka innych. Widać, w każdym rejonie inne zwyczaje.
Naprawde nie robiłaś nigdy racuchów??? U mnie są tak popularne jak choćby naleśniki. Ja uwielbiam z cukrem pudrem lub z konfiturą.
Z podobnych rzeczy polecam jeszcze (naprawde je kocham) grube plastry jabłek smażone w cieście naleśnikowym i opruszone cukrem pudrem. Pycha. Ciasto jest takie samo jak na naleśniki tyle że trochę gęstsze.
Kasya 00:21, 10 gru 2015

inag napisał(a)
Buziak!

Z podobnych rzeczy polecam jeszcze (naprawde je kocham) grube plastry jabłek smażone w cieście naleśnikowym i opruszone cukrem pudrem. Pycha. Ciasto jest takie samo jak na naleśniki tyle że trochę gęstsze.

To sie nazywa placki z jablkami