Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

agnieszka_m 08:02, 15 wrz 2015

mirkaka napisał(a)

Mam to samo, u niej ogród hortensjowy taki uporządkowany, a przy różach zawsze bałagan, ale same hortki by mnie znudziły, dla mnie ogród musi mieć róże

Agnieszko, a dlaczego zraziłaś się do róż?

bo mi strasznie chorują pryskałam różnościami i nic nie pomogło na pniaczku obleciały wszystkie liście nawet Chopen co do tej pory u mnie nie chorował w tym roku też, jedynie jedna NN którą w tym roku kupiłam odpukać jest ładna i kwitnie jak szalona i pachnie przepięknie
mira 08:07, 15 wrz 2015

Poogladałam sobie różyczki jesienne piękne, i te ogniki - ja się do róż nie zrażam i niestety jeszcze bardziej mnie zniewalają i zamówiłam już jesienną dostawę ale rozsądnie

pozdrawiam
frezja 08:40, 15 wrz 2015

mirkaka napisał(a)
Agnieszko, Vanilka zeszłoroczna

Rhapsody in Blue w towarzystwie z prawej Winchester Cathedral i z przodu Pastelli.

odętka

fiolety u Ciebie piękniste..odętki nie znałam..masz z nasion??
frezja 08:43, 15 wrz 2015

mirkaka napisał(a)
Leonardo jeszcze raz, zdecydowanie lepiej wybarwione kwiaty jak nie ma upałów

widzę,że jesteś zaawansowana różano...co jedna to piękniejsza;Ja juz też zaczęłam wprowadzać u siebie..jak narazie mam 3 )
frezja 08:47, 15 wrz 2015

mirkaka napisał(a)
Levana ciągle czeka na posadzenie. U mnie od tygodnia leje, zimno, dzisiaj raz słońce raz deszcz

ależ tu ładnie...
jona 08:47, 15 wrz 2015

mirkaka napisał(a)

Mam to samo, u niej ogród hortensjowy taki uporządkowany, a przy różach zawsze bałagan, ale same hortki by mnie znudziły, dla mnie ogród musi mieć róże

Mnie Bożenka też trochę zaraziła hortensjami . Hamuje mnie jednak podlewanie. W czasie upałów hortensje podlewałam codziennie, natomiast róże dostały w sierpniu dwa razy po wiaderku wody na krzaczek .

Zdecydowałam się na Pastellę i już zamówiłam . Tylko ma być z gołym korzeniem, więc trzeba poczekać do października. Ślicznie teraz wyglada z takim różowym odcieniem
frezja 08:49, 15 wrz 2015

mirkaka napisał(a)
trawy

bardzo mi sie podoba ..czy begonie masz z nasion czy co rok kupujesz sadzonki? u mnie tez rośnie kilka ale kupne krzaczki.

foto powala
ewsyg 10:01, 15 wrz 2015

Mirusiu, wpadłam do Ciebie bo lubię Twój ogród. Takie klimaty lubię
ewsyg 10:23, 15 wrz 2015

I jeżówka purpurowa Pow Wow Wild Berry

Jesteś zadowolona z tej jeżówki ?

Czy ona rośnie wysoka ?
bozga 20:39, 15 wrz 2015

Różany ogród pełnym rozkwicie Ja mam tylko garstkę i jednak zdecydowanie wolę oglądać je w innych ogródkach. Trawki pięknie podkreślają ich piękno Widać, że masz do nich serce i cieszę się, że hortensji mimo wszystko przybywa. Pięknie Ci się przebarwiła Diamant Rouge.