mirkaka
22:49, 17 mar 2015
Witam Wszystkich,
jak pewnie większość z nas czytam Ogrodowisko już jakiś czas, w końcu odważyłam się założyć własny wątek.
Mój ogród ma już 18 lat, trochę roślin zestarzało się i wymagało ostrych cięć. Powycinałam też kilka tui odsłaniając łyse łodygi innych, które mam zamiar zakryć nowymi nasadzeniami.
Na zachętę kilka zdjęć archiwalnych
Tej czerwonej róży już nie ma, wymarzła , została tylko biała.
Pergolę też zlikwidowałam
Ten kącik teraz jest przerabiany, bo pod spodem były zbiorniki na wodę deszczową i trzeba je wymienić gdyż zaklęsły się do środka. Szczodrzeniec wymarzł pewnej ostrej zimy, a bukszpany chorowały i usychały. Nie wiedziałam wtedy że to choroba grzybowa i również zostały wyrzucone, z wielkim bólem serca
Piwonia krzewiasta zakwitła pierwszym kwiatkiem i rośnie dotychczas
Rododendrony rosną ale trochę poprzesadzane bo było im za ciasno
To tak na początek, pozdrawiam Wszystkich Mirka
jak pewnie większość z nas czytam Ogrodowisko już jakiś czas, w końcu odważyłam się założyć własny wątek.
Mój ogród ma już 18 lat, trochę roślin zestarzało się i wymagało ostrych cięć. Powycinałam też kilka tui odsłaniając łyse łodygi innych, które mam zamiar zakryć nowymi nasadzeniami.
Na zachętę kilka zdjęć archiwalnych
Tej czerwonej róży już nie ma, wymarzła , została tylko biała.
Pergolę też zlikwidowałam
Ten kącik teraz jest przerabiany, bo pod spodem były zbiorniki na wodę deszczową i trzeba je wymienić gdyż zaklęsły się do środka. Szczodrzeniec wymarzł pewnej ostrej zimy, a bukszpany chorowały i usychały. Nie wiedziałam wtedy że to choroba grzybowa i również zostały wyrzucone, z wielkim bólem serca
Piwonia krzewiasta zakwitła pierwszym kwiatkiem i rośnie dotychczas
Rododendrony rosną ale trochę poprzesadzane bo było im za ciasno
To tak na początek, pozdrawiam Wszystkich Mirka