Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ... » Edycja postu

a czasem nie na temat ...

katiaxx 09:11, 19 kwi 2016

a to bambus - mroxne wiatry na koniec zimy go przeczołgały i uśmierciły - ale mówią ze ten gatunek odbija ZAWSZE

i może to i prawda bo pojawiają się takie

Kasya 09:11, 19 kwi 2016

malkul napisał(a)
dawaj nam coś dla oczu

Właśnie... Chociaż jedna fotka dziennie
katiaxx 09:13, 19 kwi 2016

pytanie ; czy ja mam ściąć te suchelce i czekać aż wypuści nowe pędy ? - czy wypuścił listki na tych suchych ?

wiem że na O. - nie wiele osób ma doświadczenie z bamboo ale może akurat

poza tym z 15 dorenboosow 5 zdechło - biedactwa - obwiniam nornice których nienawidzę i nie powiem jak w życiu codziennym je nazywam
katiaxx 21:22, 19 kwi 2016

Kasya napisał(a)

Właśnie... Chociaż jedna fotka dziennie

to wrzucę zakupy które dziś doszły

smiałki goldtau którymi mają być podsadzone brzozy, wiecie jak to jest z zakupami internetowymi - zawsze staram się nastawić na gorsze możliwości żeby nie być rozczarowaną trawek było sporo wiec nie wiedziałam w jakim stanie przyjdą ale w życiu nie dostałam roślin lepiej zapakowanych ! nawet w kartonach w rogach były drewniane listewki żeby usztywnić karton, a sadzonki rozsadzają doniczki- spokojnie mogłam zamówić połowę sztuk i dzielić na pół - a w wersji eko dałoby radę i na 3 na połowę maja mam mieć realizację jeszcze kilku roślin na które było za wcześnie - zobaczymy czy przyjdą podobne - wybrałam szkółkę gdzie ceny nie są wysokie ale sadzonki nieduże - coś za coś

Sadzenie zaczynam w czwartek - jutro niestety nie dam rady.

katiaxx 21:26, 19 kwi 2016

perowskia ruszyła - rośnie w oczach

a teraz uwaga cytat

o perowskiej

"Wśród ludności miejscowej kwiaty spożywane są świeże w równego rodzaju sałatkach. Liście pali się jak papierosy dla ich euforycznych właściwości. Niektóre nacje wykorzystują roślinę przy leczeniu cukrzycy i przewlekłej biegunki. "

Zwracam uwagę na środkowe zdanie - będę próbować

a tu żródło https://zojalitwin.wordpress.com/2011/10/19/perowskia-lobodolistna/
aga_podlasie 21:32, 19 kwi 2016

Dziwne, ale mi też środkowe zdanie wpadło w oko Jakie to forum pouczające
Ładne sadzoneczki kupiłaś.
beata_m 21:42, 19 kwi 2016

katiaxx napisał(a)

Becia - niewiele widać , teraz obrabiamy połać pod sianie trawy - w czerwcu jeszcze posadzę hortensje lime i srylion rozplenic i z grubszych spraw zostaje wymurowanie murków ale nie mam murarza - nikomu się nie chce przyjąć do takiej małej roboty, u sąsiadów bedzie ktoś murował ogrodzenie z bloczków to może przylezą i do nas ...
czekam na otynkowanie ogrodzenia bo bez tego nie moge pod ogrodzeniem sadzić KF i tak ciągle jakaś kula u nogi

jak to niewiele widać, dopiero co zaczełam zaglądać do Ciebie a tu zakupy, sadzenie, zakupy, sadzenie super a powiedz mi proszę jak tynkujesz ogrodzenie tz czym wykanczasz - tynkiem takim jak na domku? mnie sie marzył kamień ale na taki co mnie się podoba to chyba za 15 lat nie uskładam więc tez myślę o wykończeniu w jakiś tanszy sposób
katiaxx 21:43, 19 kwi 2016

aga_podlasie napisał(a)
Dziwne, ale mi też środkowe zdanie wpadło w oko Jakie to forum pouczające
Ładne sadzoneczki kupiłaś.

próbujemy ?
Kasya 21:46, 19 kwi 2016

katiaxx napisał(a)

perowskia ruszyła - rośnie w oczach

a teraz uwaga cytat

o perowskiej

"Wśród ludności miejscowej kwiaty spożywane są świeże w równego rodzaju sałatkach. Liście pali się jak papierosy dla ich euforycznych właściwości. Niektóre nacje wykorzystują roślinę przy leczeniu cukrzycy i przewlekłej biegunki. "

Zwracam uwagę na środkowe zdanie - będę próbować

a tu żródło https://zojalitwin.wordpress.com/2011/10/19/perowskia-lobodolistna/

poinformoj o wynikach
katiaxx 21:47, 19 kwi 2016

beata_m napisał(a)

jak to niewiele widać, dopiero co zaczełam zaglądać do Ciebie a tu zakupy, sadzenie, zakupy, sadzenie super a powiedz mi proszę jak tynkujesz ogrodzenie tz czym wykanczasz - tynkiem takim jak na domku? mnie sie marzył kamień ale na taki co mnie się podoba to chyba za 15 lat nie uskładam więc tez myślę o wykończeniu w jakiś tanszy sposób

nie chciałam daszków - wiec miał myć tynk mozaikowy bez mozaiki tzn nie nakrapiany - tylko jednolity ale bałam się zacieków więc są daszki ale tylko 3 cm i w końcu stanęło na tynku silikonowym - siloksylowym ?
coś na sil

chciałabym żeby skończyli bo przy ogrodzeniu mam KF i nie mogę posadzić bo zadepczą - na moje trawki mówią - szczypiorki