Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ... » Edycja postu

a czasem nie na temat ...

Zana 13:21, 03 cze 2016

A my z Kasią Siakową mamy sporobolusy, ha!
siakowa 13:21, 03 cze 2016

katiaxx napisał(a)

podobny efekt mgiełkowy i naturalny klimat daje sporobolus, nie wiem jak jest ze startem u niego. Śmiałka plusem na pewno jest to że jest półzimozielony i szybko rusza wiosną, zobaczymy jak będzie z wysiewem.
sporoblusa tez mam na próbe 4 sztuki ale on ma niska kępe i kwirnie pod koniec lata a śmiałek już w czerwcu. i wydaje mi się ze spoorblous bardziej wrażliwy na mokrość zima a smialek nie do zdarcia
siakowa 13:21, 03 cze 2016

Zana napisał(a)
A my z Kasią Siakową mamy sporobolusy, ha!
no
Magda70 14:36, 03 cze 2016

katiaxx napisał(a)
ona wyżej niż murek bo to przymiarki - będzie równo z murkiem, nie ma oparcia ale nie jest konieczne, choćby nie wadziło,na wygodne spożywanie cydra będzie placyk pod czereśnią i tam już koniecznie z oparciem tudzież z możliwością wyciągnięcia kopytek
ale to przyszły sezon.

zawsze można usiąść na trawie i oprzeć się o ławeczkę. I też nóżki wyciągnąć

Bosko wygląda ta ławeczka...
Magda70 14:39, 03 cze 2016

AgaeM napisał(a)

Od kilku dni szukałam funkcji w tej instalacji. Bo piękne nie jest. To moze funkcjonalna.
Teraz wiem. Otworzyłaś mi oczy.

haha...teraz wiesz co projektant miał na myśli
Magda70 14:41, 03 cze 2016

katiaxx napisał(a)
Ech . Biedne te teściowe.

Dziś i wczoraj oczyszczalam pod Ss (w skrócie swidosliwy). Zamówiła 5 szt . Przy odrobinie szczęścia dojda przed weekiem. Poza tym podlewamy gnojowka . dzis podlalam choiny woda utleniona 100 ml na 5 l. Ma to pomóc korzeniom. Choiny rosną b. Nierówno w dodatku na przedwiośniu kupilam 2 szt wyglodzonych jakis. Ażurowe i bladozielone ale przyrosty mają.

Na week planuje zrobić ht.

matko...ależ ty sie pracowita zrobiłaś! Aż mi wstyd i eMa po pokrzywy wyślę
Konieczki 14:47, 03 cze 2016

katiaxx napisał(a)

Chociaz z drugiej strony ; ktore rosliny u mnie rosną najlepiej ? - te ktore olałam i zarastają chaszczami

My mamy takie samo spostrzeżenie Żywopłot grabowy mamy najfajniejszy tam gdzie nie zążyliśmy z plewieniem
katiaxx 15:11, 03 cze 2016

Konieczki napisał(a)

My mamy takie samo spostrzeżenie Żywopłot grabowy mamy najfajniejszy tam gdzie nie zążyliśmy z plewieniem

Mam podobnie ale tłumaczę sobie że jak wypiele to bedzie taki sam jak wszedzie to przez chaszcze wydaje się gęstszy z żywiopłtem zrobiłam tak że kupiłam 1,5-1,7 m graby - wyższe a rzadsze - teraz nie pozwalam mu rosnąć ale nieźle się zagęszcza - wypuszcza młode gałazki od dołu. dziewczyny kupiły mniejsze za to gęste i teraz im rośnie a mnie gęstnieje

skomplikowane ?

świdośliwy niestety zostaną wysłane w poniedziałek ale to nic

w moich szkółkach jest problem z ML - cytuje "materiał z zeszłego roku wymarzł - teraz w tunelach jest nowy, trzeba czekać aż urośnie, będzie pod koniec czerwca lub początek lipca" - późno dla mnie. Trochę sobie pogadaliśmy o tej przeklętej dla traw zimie - ale sprzedawca mowi ze maja straty w berberysach, irgach , nie tylko trawy, że rośliny były bardzo nadwyrężone po suchym lecie .... i tak 20 minut
Olili 19:32, 03 cze 2016

Dzięki za objaśnienia z wodą utlenioną.Daj potem znać czy efekt był.
Wiem,że i ludzie ją spożywają celem leczenia się np z grzybic,ale jak to sie ma do faktycznych ozdrowień to nie wiem .
Śmiałek śmignął niesamowicie.
I rzeczywiście ty jesteś jak mróweczka pracowita ruszyłaś ostro z kopyta w tym sezonie. W przyszłym będziesz podziwiać z leżaczka .
Oczami wyobraźni widzę jak będzie bosko!
katiaxx 20:36, 03 cze 2016

dzis przychodzi murarz tynkarz akrobata - tak się przedstawił - wykończy murek

dla wszystkich pozytecznych BZYGOWATYCH - u mnie to jest słowo tygodnia