Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina » Edycja postu

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Sylvana 22:45, 03 gru 2016

Kładka super wyszła, pasuje idealnie.
sylwia_slomc... 22:50, 03 gru 2016

Sylvana napisał(a)
Kładka super wyszła, pasuje idealnie.

Ufff to ciesze się bo nie byłam pewna
JoannA 23:15, 03 gru 2016

Widzę że krety wyjątkowo upodobały sobie Twój ogród. W tym roku i ja mam z nimi problem, jakieś żarłoczne się zrobiły przed zimą. Nie działają żadne odstraszacze zapachowe i inne tam mikstury. Ale ostatnio kupiliśmy elektroniczny odstraszacz Sonic Max i od tygodnia mamy spokój. To urządzenie na baterie, sterowane mikroprocesorem emitującym sygnał o zmiennej częstotliwości i ma zasięg 800-1000 m kw. Przy dużej działce to jest dość spory wydatek, ale może chociaż na jakiejś części mogłabyś wypróbować.
Jeśli chcesz to zbiorę dla Ciebie nasionka Admiration.
sylwia_slomc... 08:25, 04 gru 2016

Witaj Joasiu w Szmaragdowej Dolinie Bardzo mi miło, że do nas zajrzałaś. Miałam dwa sezony temu takie urządzenie w przydomowej części i u mnie niestety nie zdało egzaminu ...kret rył zaraz obok niego i nie wyprowadził się do póki nie zaczęliśmy zmiany chodnika . Od tego momentu mamy z nim tam spokój.
Berberysy z nasion umie chyba tylko Karol rozmnażać. Ja nie mam do tego ręki, ale dziękuję za propozycję
kasiek 08:36, 04 gru 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dlatego się cieszę, że pod kamykami szmata, bo tylko przydepnę, a nie wymieszają z kamieniem
Kasiu ziemia tak rozmiękła już, że jak "ciepła plastelina" plastyczna się zrobiła no i je położyło...to już naprostowane , żeby tak łatwo poszło z kretami to bym była szczęśliwa
Martwię się tylko, że jak tujki podrosną i zrobią zieloną masę to się w tej ziemi nie utrzymają
Szansę będą miały tylko rośliny o korzeniu palowym

Niekoniecznie, tuje obok siebie rosna i otworzą szeroką sieć korzeni wzajemnie sie poplączą - choć dla pewnosci mozna by było wbić kilka palików...
sylwia_slomc... 11:34, 04 gru 2016

kasiek napisał(a)

Niekoniecznie, tuje obok siebie rosna i otworzą szeroką sieć korzeni wzajemnie sie poplączą - choć dla pewnosci mozna by było wbić kilka palików...

Wbiliśmy wczoraj , ale potem dużą tuję to ciężko będzie bo nawet jabłonki bez liści wiosną wykładało....jak wiatr szarpie , a gleba plastyczna nasiąknięta to i takie pale rozchwiać potrafi.....tak teraz zrobiło z bramkami chłopaków.
GorAna 16:26, 04 gru 2016

Sylwuś, tak sobie cichaczem brykam u Ciebie po włościach i nadziwić się nie mogę jak fajną brygadę masz do pomocy.
To wielkie szczęście dla rodziny, taka wspólna praca, prawie tak samo pożyteczna jak gra w chińczyka
Wielkie i piękne królestwo tworzysz
Teraz to wszystko malutkie, ale za parę lat....będziecie mieli wiele radości i satysfakcji w wylanego potu
Brykam tak sobie u Ciebie, bo płynie w moich żyłach trochę południowej krwi
Pozdrawiam
Katkak 19:00, 04 gru 2016

Sylwus cudownie było się z Wami spotkać . Z Tobą i Kasią można konie krasc .
sylwia_slomc... 19:51, 04 gru 2016

GorAna napisał(a)
Sylwuś, tak sobie cichaczem brykam u Ciebie po włościach i nadziwić się nie mogę jak fajną brygadę masz do pomocy.
To wielkie szczęście dla rodziny, taka wspólna praca, prawie tak samo pożyteczna jak gra w chińczyka
Wielkie i piękne królestwo tworzysz
Teraz to wszystko malutkie, ale za parę lat....będziecie mieli wiele radości i satysfakcji w wylanego potu
Brykam tak sobie u Ciebie, bo płynie w moich żyłach trochę południowej krwi
Pozdrawiam

Cieszę się Aniu, że podoba Ci się u nas brykaj do woli miejsca Ci dostatek
sylwia_slomc... 19:55, 04 gru 2016

Katkak napisał(a)

Sylwus cudownie było się z Wami spotkać . Z Tobą i Kasią można konie krasc .

Kasieńka my też szczęśliwi można z Wami góry przenosić