Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina » Edycja postu

Ranczo Szmaragdowa Dolina

yolka 17:58, 05 gru 2016

Sylwia mam pytanie nie na temat, gdzie czapkę kupiłaś, uwielbiam wszelkie czapki i chyba Cię poproszę jeśli to nie sprawi kłopotu. czapka super
sylwia_slomc... 18:02, 05 gru 2016

Jolcia ona cieplutka jest bo podwójna tą dostałam ze dwa lata temu, ale potem też w jakimś markecie widziałam, jak spotkam to Ci kupię
Rumianka 22:13, 05 gru 2016

Sylwia, zazdroszczę fajnego spotkania z wiankowaniem, natomiast współczuję kreciej roboty...Narobiły Ci niezłego bigosu w całym ogrodzie... Znam ten ból, bo co roku też przyłażą...ale zauważyłam, że częściej zjawiają się gdy sadzę kupowane rośliny...Gdy rozmnażam sama, w swojej ziemi, to jest mniej kretów...Często w kupowanych doniczkach są larwy...takie żółte kuleczki i z nich tworzą się robale, na które pewnie polują kreciki, kurde mol...
sylwia_slomc... 22:14, 05 gru 2016

W szmaragdowej zamiast zimy teraz wiosna.....gdyby tylko cieplej było.....bo mrozi

a to jedna z azalek na pniu jeszcze przed okryciem , a już po mrozie i wygwizdowie...wprawdzie mróz do -4 ale przy tym wietrze to jak -14

chyba nieźle się trzyma
sylwia_slomc... 22:22, 05 gru 2016

I sobotnie polowanie na sikorki

No odszukanie ptaszków przy tej ostrości to wyzwanie, ale bliżej podejść nie mogłam , a to największe zbliżenie i traci ostrość
sylwia_slomc... 22:30, 05 gru 2016

sylwia_slomc... 22:36, 05 gru 2016

na tej fotce są nawet dwie...ciekawe czy ktoś znajdzie drugą

No to była seria pt znajdź różnice
sylwia_slomc... 22:40, 05 gru 2016

Rumianka napisał(a)
Sylwia, zazdroszczę fajnego spotkania z wiankowaniem, natomiast współczuję kreciej roboty...Narobiły Ci niezłego bigosu w całym ogrodzie... Znam ten ból, bo co roku też przyłażą...ale zauważyłam, że częściej zjawiają się gdy sadzę kupowane rośliny...Gdy rozmnażam sama, w swojej ziemi, to jest mniej kretów...Często w kupowanych doniczkach są larwy...takie żółte kuleczki i z nich tworzą się robale, na które pewnie polują kreciki, kurde mol...

Elisko te żółte kuleczki w kupowanych roślinach to chyba nie robale tylko nawozy długo działające w otoczce Pamiętam jak kupiłam pierwszą roślinę....clematis, który się pnie po starej jabłoni, jak to zobaczyłam myślałam , że jaja ślimaków wszystko wybrałam co do kulki , a potem w Mai było o nawozach w otoczce i okazało się co tak pieczołowicie wybierałam
sylwia_slomc... 22:45, 05 gru 2016

Zapomniałam, że cyknęłam fotkę nóżce mojej azalki na pniu jak zarasta

Ta " pęcherznica" jeszcze ciągle cudna. Karol mi kiedyś nazwę rozszyfrował , ale zapomniałam

zaczyna się znowu grzybkowo
sylwia_slomc... 22:50, 05 gru 2016

Pierwszy raz zobaczyłam , że astry mogą zawiązać nasiona, miałam kiedyś wiele lat niebieskie i nigdy nie miały takich dmuchawców , a te cudne
I pewnie cudnie się wysieją

żurawina i mahonie od Katki cudne teraz