Przemku fotki warzywnika stronka wcześniej- szpinak i sałata już do usunięcia bo poszły w kwiat, ale zdążyłam zamrozić szpinaku i zupka była kilka razy - dużo rozdałam sąsiadom, sałata ładnie rosła i smaczna była, teraz jeszcze trzymam dla świnki morskiej mojemu synowi.
Jesteśmy na etapie bączków z cebulki( a cebula dorodna będzie), natki pietruszki naciowej, kalafiorki już zjedzone, już po pierwszej botwince jesteśmy ( buraczki się przy okazji przerwie to ładniejsze urosną), młoda marcheweczka już idzie do zupki i suróweczki, truskawki skończyły już wysyp i dzisiaj właśnie dostały troszkę papu, bo pędy będą potrzebne na nowe miejsce, groch Jasiek już tyczki mija, saksa kwitnie, bób się wiąże, ogóreczki podrosły cukinia już zawiązana i kwitną następne kwiaty, koperek kwitnie (listki jeszcze do zupki i ziemniaczków), a potem do kiszenia ogóreczków, ziemniaki kwitną i malutkie już się zawiązują, selery mi młody zajączek ponadgryzał, kapustka rośnie dorodna - nie wiem czy wszystko Ci już wyliczyłam, na zimowe zbiory to jeszcze trzeba czekać, ale rośnie jarzynka ładnie, jak sucho to latam z konewką- dobrze, ze beczka z wodą blisko, a do beczki to M naniesie.
Uff nie mam pojęcia czy czytałam już gdzieś zdanie tak wielokrotnie złożone haha