Ładnie dzielą się też trawy,liliowce, rozchodniki.
Myślę że czas dzielenia na ten rok się kończy bo zapowiadają ochłodzenie.
Pozdrawiam.
Też myślę że bylinom trzeba dać już spokój , mimo że nie podzieliłam wszystkiego odpuszczę sobie do wiosny.Teraz jeszcze tylko drzewka ewentualnie.
Pozdrawiam.
Jeżeli nie zależy Ci na wielkości tylko chcesz mieć więcej to można mniejsze kępki robić. Ja dzieliłam ubiegłoroczne na cztery i też dały radę. W przyszłym roku jeżeli nie będę dzielić / ale chyba będę / to będą już ładne kępy.
Pozdrawiam.
podzielonymi drzewkami fajnie sie pali w piecu hihi
polazilam po Twoim ogrodzie i mi sie podoba. Trawki rzeczywiscie Cie lubia
Sezon ogrodowy juz praie sie konczy, wiec dajmy bylinom odpoczac. Ja tez mam duzo pojedynczych egzemplarzy, ktore zamierzam wiosna podzielic
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
To prawda właśnie podzieliłam katalpe... w sensie została zcięta do ziemi i pocięta na kawałki a na jej miejsce posadzę graba do formowania.Na sadzenie czekają świerki ale chwilowo nie mam czasu a pogoda do sadzenia wymarzona.