Milka
11:28, 03 cze 2015
Dołączył: 23 sty 2012
Posty: 69457
Na prośbę Weroniki i Dajany wklejam przepis na marchwiak, może ktoś skorzysta. Doszłam do wprawy, bo wyciskając soki, mam mnóstwo pulpy marchewkowej.
składniki;
osobiście robię wszystko z produktów eko, powiem, że różnica jest, w jajkach i marchwi, oleju i przyprawach
4 jaja
1/2 szkl brązowego cukru/trzcinowy/eko
1 szkl oleju słonecznikowego eko
1 i 1/2 szkl mąki orkiszowej eko
2 łyżeczki płaskie sody eko
2 czubate łyżeczki cynamonu eko
1 i 1/2 szkl pulpy marchewkowej
dodatki, dajemy co mamy, np. rodzynki, migdały, orzechy, sezam, żurawina albo nic, jak kto woli
przygotowanie;
jaja w całości ubić z cukrem około 5 minut, potem do tego małymi porcjami olej i nadal ubijamy, następnie mąka, cynamon, soda, mieszamy ręcznie lub blenderem, następnie marchew, mieszamy, dodatki
piekarnik nagrzany do 180C, piekę na termoobiegu około 40-45 minut, gotowe
smacznego
ciasto nie tuczy i długo zachowuje świeżość
składniki;
osobiście robię wszystko z produktów eko, powiem, że różnica jest, w jajkach i marchwi, oleju i przyprawach
4 jaja
1/2 szkl brązowego cukru/trzcinowy/eko
1 szkl oleju słonecznikowego eko
1 i 1/2 szkl mąki orkiszowej eko
2 łyżeczki płaskie sody eko
2 czubate łyżeczki cynamonu eko
1 i 1/2 szkl pulpy marchewkowej
dodatki, dajemy co mamy, np. rodzynki, migdały, orzechy, sezam, żurawina albo nic, jak kto woli
przygotowanie;
jaja w całości ubić z cukrem około 5 minut, potem do tego małymi porcjami olej i nadal ubijamy, następnie mąka, cynamon, soda, mieszamy ręcznie lub blenderem, następnie marchew, mieszamy, dodatki
piekarnik nagrzany do 180C, piekę na termoobiegu około 40-45 minut, gotowe
smacznego
ciasto nie tuczy i długo zachowuje świeżość
