Gdzie jesteś » Forum » Ogrodowa kuchnia » Pasta rzodkiewkowo-porowa

Pokaż wątki Pokaż posty

Pasta rzodkiewkowo-porowa

mikami 19:05, 08 cze 2015


Dołączył: 20 kwi 2015
Posty: 689
Witajcie od niedawna mam ogródek a tym samym malutki warzywniak w pierwszej kolejności obrodziły mi rzodkiewki i sałata więc na szybko powstało coś do chleba (oczywiście najlepszy własny chlebek) mój przepis to:
1 por (biała część)
4 rzodkiewki
majonez lub jogurt według uznania
maggi lub lubczyk z ogródka
sól
pieprz
pora drobno kroimy rzodkiewki ścieramy na tarce odciskamy powstały sok mieszamy z porem i pokrojonym maggi dodajemy majonez sól i pieprz do smaku
chlebek smarujemy powstałą pastą nakładamy sałatę i zajadamy się - smacznego-
Można soku z rzodkiewki nie odciskać wtedy mamy sos np. do mięsa
____________________
Mirela - Marzenie o nowoczesnym ogrodzie
frezja 19:13, 08 cze 2015


Dołączył: 01 kwi 2014
Posty: 11313
nooo, pychotka..zaraz zapisuję.Rzodkiewy muszę dosiać..ta która jest na grządce jakaś przerośnięta;( a chlebki też piekę i te trudne)
____________________
Ewa - Ogrodowy song
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies