w chmurze z przodu carex brozne + jeżówki lub liatry czy coś punktowo i kulki z buksa/daniki. albo tylko trawy i byliny w tej chmurce
za tym małe kulki to cis fastigiata lub cos inengo wąskiego a wyższego, kulki duże- troszkę wieksze krzewy - może lilaki Palibin. Cisy i lilaki zatopiłabym w bodziszku wspaniałym, albo w roslenicy, ewentualnie molinii moorhexe
nie mam pewności czy proporcje się zgadzają, czy za głeboka nie wyszła ta rabata
A ja nie mam pewności czy dobrze zrozumiałam. Na szybko nabazgrałam ale myslę że tak dużo tych cisow tam nie wyjdzie chyba że zrobić tak gęściej:
I o to chodziło bo teraz patrząc od ścieżki będzie widać bronze.
1)Carex bronze i jeżówki bądź liatry jaki kolor ??? ogólnie podoba mi się
2)Cisy fastigiata super nawet myślałam o tym jak napisałaś by dać tu coś wyższego tylko te lilaki to jakoś nie bardzo mi się podobają. I do zatopienia wybrałabym chyba te rozplenicę lub molinię. A same te cisy nie mogłyby zostać już bez tych lilaków?
ale ja bym cisów nie dawała jako szpaler= wtedy zamkniesz całkiem ten widok, i do tego zatopienie w trawach nie da efektu. Musza byc przerwy, jakby 'sypniete' w trawach.
I teraz myślę może te bronze form dać i te rozchodniki w nich no icisy w których już mus dać rozplenice bo przecież rozchodniki i rozplenice to super połączenie.
Tylko teraz myślę że jak na tej rabacie będą rozplenice to i może dać je tez po drugiej stronie gdzie mają być te trzy graby i kule + hakone + runianka ?