grygooor
22:01, 24 sie 2015
Witam
to mój pierwszy post na tym forum, wiec bardzo proszę o wyrozumiałość zarówno w kwestiach technicznych jak i merytorycznych
Oczywiście Wasze forum i ogrody pochłonęły mnie bez reszty. Też zaczynam swoją drogę z ogrodem, ale nie mam śmiałości by pokazać cały mój pseudo-ogród. Wymyśliłam sobie sprytnie, że może po jednej rabatce będę się odkrywać, prosić o rady, stosować się i tak kroku po kroku...
może bedę miała w końcu coś do pokazania. Zacznę więc od rabaty przy wejściu: jest półokrągła (nie patrzcie na to siano zamiast trawnika, myślałam że damy radę bez systemu nawadniania, jednak już zmieniłam zdanie ... choć to dopiero przyszłość). Ale wracając do rabatki - wystawa zachodnia, na razie posadziłam tam thuje danica, dwa różaneczniki yakushimanum, świerk white daisy i dwa świerczki jakieś takie karłowate. Patrząc na Wasze rabaty i przedogródki widzę jakie to moje jest mizerne - pomóżcie proszę zrobić z tego coś ładnego. Myślałam o podsadzeniu tego dereniem kanadyjskim (okrywowym), albo czymś podobnym, choć nie wiem czy do dobry pomysł. Z góry dziękuję za wszystkie sugestie.
to mój pierwszy post na tym forum, wiec bardzo proszę o wyrozumiałość zarówno w kwestiach technicznych jak i merytorycznych