Małgosia wkońcu się odezwałaś
Ty mi doradzaj koniecznie bo mi sie u Ciebie bardzo podoba
jak byś te pomysły połączyła? Jagodowa pod oknem a Reniowa dalej?
nie planowałam go zasłaniać tylko amanogawe posadzić tam gdzie Renia pokazała albo nawet jeszcze bardziej w bok gdzie ziemia jest. ale teraz nie jestem juz tak pewna..
u to szkoda hortki, dziwna sprawa. jaka ty tam kupiłaś?wtedy przy nas?jakos nie zarejestrowałam..
te dwie sytuacje które opisujesz nie wykluczają się,przyjedziesz kiedyś to zobaczysz ja do ogrodzenia z tej strony mam 9m a rabata pod oknem ma 2,4. moge mieć i rosliny pod oknem i widok na plac zabaw. dom stoi troszkę wyzej bo mam spadek w strone ogrodzenia
Widocznie masz taki mało sprzyjający mikroklimat brak zapory z drzew ( chyba nie masz obok lasu) nowe budownictwo więc i pustawo jeszcze. Za kilkanaście lat jak żywopłot i drzewa urosną to i warunki będą bardziej sprzyjające. Nie ma nic gorszego od wysuszających i zimnych wiatrów, bardzo to źle na roślinki wpływa.
Myślę że ten berberys i kosodrzewina to by było super połączenie dać to tam gdzie masz duże okno a obok hortensje z limonkowymi żurawkami. Nie ma co kombinować z drzewem bo to taki już jak dla mnie przerost formy nad treścią hehe i takie nie logiczne żeby się drzewem zastawiać jak się ma piękne duże okno