Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Kasya 19:43, 11 gru 2015

Ania, a ty korzystalas w tym roku z tarasu w lecie ? siedzialas na nim ?
Gardener27 19:45, 11 gru 2015

anna_t napisał(a)

Przemek juz wcześniej bogdzia i jazzy proponowały mi podzielenie w taki sposób skarp i właśnie dumałam jak podzielić ta część po drugiej stronie schodów a Ty mi tu ładnie wszystko rozrysowałeś dzieki! myślisz zeby doł tez zrobić z palisadek jak schody i obrzeża tarasu?bo to środkowe piętro to bym napewno zrobiła z tych palisadek
te kółka to miejsca w których proponujesz trawy i róże? a reszta co?kora?

Można powtórzyć ten materiał przy budowie tarasów skarpy
Malując te kółka miałem na myśli formy kuliste posadzone na planie trójkąta od największej do najmniejszej np . bukszpan zimozielony który będzie widoczny zwłaszcza zimą
Trawy, róże i byliny to już Twoja inwencja byle nie sadzone pod sznurek
anna_t 20:07, 11 gru 2015

Kasya napisał(a)
jeszcze ci cos podrzucę
http://www.oczarjk.pl/index.php?act=266/

mam lekturę na wieczór, dziewczyny położone mam spokój
anna_t 20:13, 11 gru 2015

Przemek sadząc w taki sposób tuje danica inspirowałam sie w sumie ogrodem Borbetki..ale teraz nie mam pomysłu co dalej, co za nimi by pasowało..zawsze takie kulki gdzies się przydadzą to sie przekopie. np na ta rabatę gdzie kółka rysowałeś
anna_t 20:15, 11 gru 2015

Kasya napisał(a)
Ania, a ty korzystalas w tym roku z tarasu w lecie ? siedzialas na nim ?

w to lato siedziałam tylko w domu biorąc prysznic co godzinę abstrachując od upałow jakie panowały to byłam w 3 trymestrze i 11 sierpnia urodzilam córcie wiem mówie ci ledwo uszłam z życiem w to lato...a moj stan psychiczny...jezu...brak słów
malkul 20:17, 11 gru 2015

anna_t napisał(a)

w to lato siedziałam tylko w domu biorąc prysznic co godzinę abstrachując od upałow jakie panowały to byłam w 3 trymestrze i 11 sierpnia urodzilam córcie wiem mówie ci ledwo uszłam z życiem w to lato...a moj stan psychiczny...jezu...brak słów

hihi stan psychiczny powiadasz...
musiałabys zamieszkac z moją córą wtedy bys się dowiedziała co to znaczy "stan psychiczny"
anna_t 20:17, 11 gru 2015

Pewnie chodzi Ci czy dam radę na nim skoro jest od południa? pewnie nie dam dlatego wiosną najszybciej jak się da powstanie naprzeciwko altana a poza tym zakupiłam żagiel 5x5m, który nas trochę mam nadzieję wysłoni
Karol99 20:21, 11 gru 2015

anna_t napisał(a)

to mnie przekonuje do zakupu również chopina może do przedogródka? z jakąś taka delikatna trawką...

Jak chcesz kule zostaw, będzie potem jak u Borbetki.

Ale miedzy nie, koniecznie coś dosadź. Jakieś niezawysokie trawy ozdobne, żeby przełamały tą "twardość" kul.
Może jakieś byliny się zmieszczą: rozchodniki, liliowce.
anna_t 20:21, 11 gru 2015

Gosia ale ze mna było naprawdę źle dobrze ze mój M jest bliźniakiem i jest mocno wyluzowany dodatkowo nasza starsza 3,5letnia nie chodziła do przedszkola bo dopiero co się przeprowadzaliśmy i dodatkowo mnie..drażniła
Twoja córcia ile ma? aparatka mówisz?
malkul 20:23, 11 gru 2015

3 z grosikiem jest z 26.11