Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam ! » Edycja postu

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 13:45, 26 kwi 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
A "Testamenty" oglądacie? To spojrzenie z innej strony na Giliard niż w "Opowieściach podręcznej".

Przy okazji Twojego wpisu stwierdziłam, że umknął mi szósty sezon Opowieści podręcznej. Mus to nadrobić. Testamenty będą świetną kontynuacją. Dzięki za polecajkę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
polinka 13:47, 26 kwi 2026

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jest Hania Andrus, ale od kilku lat już zdecydowanie rzadziej bywa na forum. Mieszka nad morzem i uprawia działeczkę. Lubiła pisać rymowanki na przeróżne okazje.

Na początku bytności na forum, kiedy mój ogród wymagał niewielkich nakładów pracy, uwielbiałam podczytywać w całości niektóre wątki. Po wielotygodniowej lekturze czułam się czasem tak, jakbym znała właścicielkę wątku od zawsze.

Kiedyś chyba większość z nas miała taki zwyczaj, że poznawałyśmy się poprzez czytanie wątku od początku. A nawet pamiętam, że wszystkim nowym taka lektura była zadawana jako praca domowa

Witam się Haniu po długiej przerwie i cieszę się, że Cię tu widzę a raczej, że znów mogę czytać Twoje słowa.
Gruszka_na_w... 13:49, 26 kwi 2026

antracyt napisał(a)

Seriale zostawiam sobie na jesienno-zimowe wieczory. Wtedy poproszę o przypominajkę tytułu
Jakiś czas temu oglądałam ten serial o Harrym Holle. Skusiłam się głównie ze względu na miejsce akcji. Był ok

Mamy z emem taką rodzinną tradycję, że codziennie po kolacji robimy sobie dwugodzinny wieczór filmowy. Zimowa porą zdarza się nam spędzać w podobny sposób popołudnia, ale wtedy łączymy to z jazdą na stacjonarnym rowerku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 13:53, 26 kwi 2026

polinka napisał(a)

Kiedyś chyba większość z nas miała taki zwyczaj, że poznawałyśmy się poprzez czytanie wątku od początku. A nawet pamiętam, że wszystkim nowym taka lektura była zadawana jako praca domowa

Witam się Haniu po długiej przerwie i cieszę się, że Cię tu widzę a raczej, że znów mogę czytać Twoje słowa.

Polinko! A ja już prawie straciłam nadzieję, że pojawisz się jeszcze na forum. Ale niespodzianka! Witaj serdecznie.
Do tej pory pamiętam Twoje prace przy zagospodarowaniu murku, za którym był komin.
Ileż inspiracji można było znaleźć u Ciebie.
Mam nadzieję, że ze zdrowiem już wszystko Ok.
Gruszka_na_w... 13:54, 26 kwi 2026

Bee napisał(a)

Ach jak cudnie...

Lubię ten widok o każdej porze roku.
Gruszka_na_w... 13:56, 26 kwi 2026

UrsaMaior napisał(a)

No jeeest, widzę! Dobrze, zadomowi się to i szwungu nabierze Ja się trochę obawiałam o mojego, bo niby mam zacisznie, ale on rośnie akurat w korytarzu podmuchów. Okazuje się, że Szwajcar śmieje się w twarz i podmuchom i mroźnej zimie

To świetna informacja, bo u mnie też wygwizdów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies