dlaczego od nowa - ten projekt jest fajny - tylko trzeba go doszlifować z rabatami po bokach - jak odpowiadaja ci też rosliny z tego projektu to zostaw - ale twoja decyzja
myślisz, że te hortensje w sąsiedztwie mojej wierzby będą ok? przeglądam realizacje Danusii i natknęłam się na takie zdjęcie:
wpadło mi w oko takie połączenie, no i mogłabym wykorzystać cyprysiki; hortki bardzo mi się podobają tylko musiałabym je zestawić z jakąś rośliną, która by ładnie wyglądała w okresie, kiedy one są brązowe, bo będą na widoku cały czas (okna z jadalni); sądzisz, że dobrze by wyglądały przy dereniach?
napisałam, że chcę zacząć od nowa, bo się pogubiłam, znowu zajmuję się tylko częścią, bo ta rabata to nie tylko to jedno półkole, ale też miejsce z wierzbą i akacją; chciałabym uzyskać efekt spójności i płynnego przejścia
ja mam wsadzone od wiosny trzy sztuki dereni elegantissima - jeszcze są młode i nie bardzo zagęszczone, ale z czasem i teraz własnie te czerwone pedy - ja mam je wsadzone zaraz przed szpalerem tuji (jako drugi rząd)
mysle, że wszystko mozna przesadzić - jeżeli chodzi o RH to nie mam zbytniego doswiadczenia - u siebie czekam, żeby zakupić, bo jak na razie w ich miejscu wsadzenia stoi jeszcze szopa z budowy i nie wiem ile jeszcze będzie stała