Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 09:16, 30 cze 2016

Bo wielkich bojach ze sobą bo mam lenia... udało się przesadzić ostrokrzewy bo z cięciem u mnie kiepsko niektóre kulki bukszpanowe wyglądają jak stożki ,jedynie cisy przed wejściem wczoraj ciachnełam a dzisiaj widzę że są do delikatnej poprawy

anulajda 00:11, 02 lip 2016

Takie tam fotki różyczek które zachwycają non stop
Jedne z sadzonych ostatnio i przesadzanych już u mnie Voyage trzyma nawet długo kwiat nie wiem czy ma przerwę w kwitnieniu jak Artemis, Eden Rose czy angielki Shropshire Lad i Queen of Sweden ale po trochu pokazuje nowe kwiaty,wygląda na to że dołączy do grona moich ulubienic
anulajda 00:21, 02 lip 2016

Gartentraume ma cudowny kwiat falbanek i pięknie pachnie ale obecnie trzyma kwiaty krótko mam mieszane uczucia co do niej na tą chwilę ale myślę że się to zmieni
anulajda 00:29, 02 lip 2016

Pomponella na razie leży od ciężaru ale ona tak ma przy drugim tłoczeniu się usztywni,na początku mnie wnerwia ale potem jest już spoko
anulajda 00:42, 02 lip 2016

Mary Ann pierwszy wysyp kwiatów ma wielki i trzyma je bardzo długo i w dobrej kondycji w miarę sztywno pomimo deszczów i słonca a potem pojedyńcze kwiatki non stop ma aż do ponownego wysypu
Jedyna wada dla mnie to początkowo kolor łososiowy ale gdzieś przy ilości kwiatów się gubi
anulajda 00:58, 02 lip 2016

Pastella tłoczy non stop z malutką przerwą tak jak Pomponella drugi wysyp ma duży na mocniejszych pędach taki uporządkowany bardziej nie jest śmieciuchem da się zdążyć z urywaniem przekwitłych kwiatów
anulajda 01:05, 02 lip 2016

Abraham Darby na razie bez szału kwitnienia u mnie ale jak wypuści kwiat to pachnie że nosa oderwać nie można,jest u mnie drugi sezon ale pierwszy przechorował i przesadzany był to na razie i tak dobrze jest.Rośnie na pełnym słońcu koło Falstaffa i MW
anulajda 01:25, 02 lip 2016

Falstaff sztywny jegomość ale tylko w pąkach z czasem otwierania się bardzo duży kwiat który zwisa pod ciężarem podobno z czasem się usztywni, sadzony z doniczki w tym roku, wypuszcza długie pędy,chyba będzie nadawał się do kulkowania muszę obadać je bo z widoku są masywne... ale i tak jest lepszy od Munstead Wood który jak na razie bez szału, wiotki kłujący mały krzaczek ale był sadzony z gołym korzeniem na jesień to mu wybaczam,też wybuścił długaśny ale wiotki pęd to go z łatwością przypiełam teraz do ziemi, testowo...
Falstaff...
anulajda 01:48, 02 lip 2016

Burgundy Ice sadzone z gołym korzeniem rośnie u mnie w trzech różnych miejscach w pełnym słońcu w rannym i w południowym łącznie 14 szt ale wszędzie tak samo wygląda nie straszne mu upały i deszcz bez szału na razie ale lubię go, ma delikatny kwiat na cienkich pędach ale trzyma się prosto i długo się utrzymuje nawet jak przekwita to niczego sobie kolor jest,czekam na plamy koloru z daleka wśród traw i hortensji bo potencjał ma wielki i mam nadzieję że mnie nie zawiedzie bo więcej nic od niego nie oczekuję

To tyle na dziś z moim podsumowaniem różanym z jednej strony działki

c.d. nastąpi
anulajda 08:45, 10 lip 2016

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających kwiatuchy dzisiejsze i wczorajsze Wam zostawiam
Sebastian Kneipp