Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 00:01, 17 cze 2017

zszywka napisał(a)
Uwielbiam patrzeć na Twoje roze

Ostatnio myślałam nad róża do przyszłościowej pod domem, tej na której maja być wspomniane róże, piwonie, hortensje, trawy i coś zimozielonego/ niewielkie krzewy. Moze pamiętasz jak ci wspominałam o niej ? Chyba zdecyduję się na Gardentraune ( nie wiem czy dobrze napisałam), jest przepiękna i dodatkowo pachnie

A i jeszcze mam pytanie co do Serbów, z jaka odległością sadzilaś od płotu?

Jest piękna w drugim roku mnie pozytywnie zaskoczyła jak na razie

Serby mam posadzone z trzech różnych stron i z każdej w innej odległości od płotu,tam gdzie będą prowadzone raczej wysoko to jakieś pótora-dwa metry od płotu ale mam teź posadzone bardzo blisko bo na tyłach świerków mi nie zależy a bardziej na wielkości rabaty
anulajda 00:03, 17 cze 2017

AngelikaX napisał(a)

Matko jaka ona piękna i kolor i faktura i jak pachnie jeszcze to nie mam więcej pytań

ale jakbyś miała to z chęcią odpowiem))
anulajda 00:14, 17 cze 2017

kasia_c napisał(a)

Ja też kupowałam z tego źródła i od środka są żółtawe. Myślę że przeżywają przesadzanie. Trochę swoje podawałam florowitem, ale teraz je już chyba zostawię

Kasiu bo te nasze roślinki to jak dzieci nasze są i nadopiekuńczość jest im niewskazana a z reguły jak się o nich (roślinkach)zapomni to świetnie sobie poradzą
asiak 07:34, 17 cze 2017

anulajda napisał(a)

Moje też chyba podobne jak Twoje z opisu ale ja się zbytnio nimi nie martwię bo przyjeły się, mają przyrosty i będzie dobrze, ja do sadzenia dawałam obornik granulowany i to raczej koniec z nawożenia ich
Ja po cięciu pryskam bukszpany na grzyba

To dostaną dzisiaj oprysk od grzyba, dziękuję
Moniq 10:10, 17 cze 2017

Aniu kupiłam pierwsza angielska róże, biała William i kate. Masz moze jakieś informacje na jej temat?
Luki 13:33, 17 cze 2017

Aniu czarujesz różami, przepięknie u Ciebie rosną. Widzę, ze jednak posadziłaś Shone Maid, jest u Ciebie też taka wątła. U mnie drugi rok ma bardzo słabe pędy. Może taki jej urok, bo kwiaty ma piękne
ren133 21:24, 17 cze 2017

Pięknie

PS Aniu, jak często nawozisz róże?
anulajda 18:22, 18 cze 2017

asiak napisał(a)

To dostaną dzisiaj oprysk od grzyba, dziękuję

anulajda 18:38, 18 cze 2017

Moniq napisał(a)
Aniu kupiłam pierwsza angielska róże, biała William i kate. Masz moze jakieś informacje na jej temat?

Niestety nie mam jej u siebie to tež nic o niej nie wiem
anulajda 18:48, 18 cze 2017

Luki napisał(a)
Aniu czarujesz różami, przepięknie u Ciebie rosną. Widzę, ze jednak posadziłaś Shone Maid, jest u Ciebie też taka wątła. U mnie drugi rok ma bardzo słabe pędy. Może taki jej urok, bo kwiaty ma piękne

Spotkałam ją przypadkowo wiosną u K.to zeszłoroczne chciejstwo mogłam zaspokoić ale szału nie ma i tak samo jest wątły a kwiat ma piękny do czasu opadu deszczu bo potem jakoś smutno on wygląda