Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 22:21, 11 cze 2017

Luki napisał(a)
Jesteś pewna, że to choroba z CIsami, u mnie przymrozek uszkodził młode paki na cisach i w części nie ruszyły.
Pięknie ogród się prezentuje, nad pomarańczową Lady długo myślałem, ale stwierdziłem, że już róż nie chcę

Luki u mnie to na pewono jest choroba bo ta połowa już nie ruszyła wiosną z młodymi przyrastami i mi się wtedy lampka ostrzegawcza zapaliła.U mnie młode przyrosty na cisach które wiosenny mróz uszkadza to norma coroczna,niestety,a tu akurat mam raczej zamieranie pędów,tak mi to wygląda.
Dlaczego róż już nie chcesz,one to w brew pozorom twardzielki są,nie to co byliny co po niektóre
anulajda 22:26, 11 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Zaczyna się najpiękniejszy różany czas
Piękności pokazujesz

Mirelko masz rację,tulipany wiosną uwielbiam,ale róże to już inna bajka)))
anulajda 10:30, 12 cze 2017

Kolejne piękności zaczynają kwitnąć
Eyes for You

Burgundy Ice

Parfum Flower Circus i Princess Alexandra of Kent
zszywka 17:54, 12 cze 2017

anulajda napisał(a)
Serby i młodziutke przyrosty

Aniu te Serby ile już masz? I jakie duże je kupowałaś? Bo chcę je posadzić pod płotem w części roboczej i zniwelować przewiew, bo tujki od sąsiadów jeszcze malutkie

Różyczki piękne moje Bonice już pokazują kolorek w pąkach co poniektóre
anulajda 23:07, 12 cze 2017

zszywka napisał(a)

Aniu te Serby ile już masz? I jakie duże je kupowałaś? Bo chcę je posadzić pod płotem w części roboczej i zniwelować przewiew, bo tujki od sąsiadów jeszcze malutkie

Różyczki piękne moje Bonice już pokazują kolorek w pąkach co poniektóre

Serby już są u mnie czwarty rok a kupowane były jako metrowe okazy w doniczkach i zdecydowanie szybciej rosną od tuj.
Jak Bonica pokazuje już kolorek to za jeden słoneczny dzień będziesz je podziwiać w pełnej klasie
AngelikaX 09:11, 13 cze 2017

Tu jak zwykle uczta dla oczu
sylwik69 20:46, 13 cze 2017

anulajda napisał(a)

Niestety nie ! u mnie taras jest dużo wyżej,prowadzą do niego 3 stopnie,trudno będzie się na nim zasłonić przed sąsiadem a nie chciałabym go zabudowywać.

Masz rację,zabudować taras który zasłonił by sąsiada a nie widoki to trudno bo trzeba coś ażurowe posadzić, jak nie masz pomysłu to usiadż sobie w swoim naj,naj bardziej ulubionym miejscu na tarasie ( którego już na pewno masz) i znając rośliny przysłoń się.
Ja mam parterowy dom bez piwnic i poddasza użytkowego a z boku od tarasu kuchennego czyli takiego poranno-szlafrokowego mam sąsiada co ma dom wysoki.Sylwia na wszystko jest sposób

Aniu nie wyobrażam sobie porannej kawy w szlafroku na tarasie Ty masz dość blisko domu posadzone drzewa...hm kuliste korony dałyby oczekiwany efekt..masz rację na wszystko znajdzie się sposób.Miło się do Ciebie zaglądapowiedz co to za odmiana cisa tak nisko prowadzona w przedogródku?
anulajda 23:20, 13 cze 2017

sylwik69 napisał(a)

Masz rację,zabudować taras który zasłonił by sąsiada a nie widoki to trudno bo trzeba coś ażurowe posadzić, jak nie masz pomysłu to usiadż sobie w swoim naj,naj bardziej ulubionym miejscu na tarasie ( którego już na pewno masz) i znając rośliny przysłoń się.
Ja mam parterowy dom bez piwnic i poddasza użytkowego a z boku od tarasu kuchennego czyli takiego poranno-szlafrokowego mam sąsiada co ma dom wysoki.Sylwia na wszystko jest sposób

Aniu nie wyobrażam sobie porannej kawy w szlafroku na tarasie Ty masz dość blisko domu posadzone drzewa...hm kuliste korony dałyby oczekiwany efekt..masz rację na wszystko znajdzie się sposób.Miło się do Ciebie zaglądapowiedz co to za odmiana cisa tak nisko prowadzona w przedogródku?

A dlaczego nie,poranna kawa z kubkiem w ręku na swoich włościach smakuje najlepiej
Sylwia kibicuje Ci z całego serducha swego
Jutro odpiszę resztę
anulajda 23:23, 13 cze 2017

AngelikaX napisał(a)
Tu jak zwykle uczta dla oczu

No mam nadzieję że w końcu Cię skuszę na róże ))
anulajda 12:00, 15 cze 2017

Sylwia ten niski cis to Repandes