Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 13:46, 27 cze 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Roze cudownej urody mmmmm

Jak to róże nic im nie dorówna ))
mamuska1980 13:50, 27 cze 2017

anulajda napisał(a)

Mam nadzieję że się nie zanudziłaś
Lilaka mam posadzonego w rogu działki koło garażu i staram się go prowadzić na wielopniowego pousuwałam mu w zeszłym roku dolne gałęzie bo nie zawiele ma tam mięjsca a górą już bardziej,na wiosnę są tam tulipany a teraz róże,rabata jest otoczona żywopłotkiem z bukszpanu,lilaki są fajne tylko wtedy kiedy kwitną potem już nie specjalniel[/img]

To była przyjemność czytać
No to moje lilaki narazie zostają za płotem. Mam jednego wyprowadzonego na drzewko z jedną nóżką, a reszta to krzaczory i boję sie, że rabatę zarosną

Widoczki super masz
anulajda 14:14, 27 cze 2017

mamuska1980 napisał(a)

To była przyjemność czytać
No to moje lilaki narazie zostają za płotem. Mam jednego wyprowadzonego na drzewko z jedną nóżką, a reszta to krzaczory i boję sie, że rabatę zarosną

Widoczki super masz

Potrafią być z nich potwfory jak się zadomowią
Dzięki
Anitka 09:23, 29 cze 2017

Cudny jest ten twój wakacyjny mix
Widziałam, że masz różę 'Heritage'. Planuję ja zakupić, bo potrzebuje jakąś różę wsadzić za moje kulki 'Tiny Tim"( mają teraz 60-70 cm), aby wystawała poza nie. Czytałam, że strasznie brudzi. Czy u ciebie długo utrzymują się kwity na krzaczku oraz czy ma wyprostowane pędy i się nie pokłada?
anulajda 11:07, 29 cze 2017

Anitka napisał(a)
Cudny jest ten twój wakacyjny mix
Widziałam, że masz różę 'Heritage'. Planuję ja zakupić, bo potrzebuje jakąś różę wsadzić za moje kulki 'Tiny Tim"( mają teraz 60-70 cm), aby wystawała poza nie. Czytałam, że strasznie brudzi. Czy u ciebie długo utrzymują się kwity na krzaczku oraz czy ma wyprostowane pędy i się nie pokłada?

Dziękuję Delikatne kwiaty Heritage są zaledwie jeden dzień i zaraz się sypią a mam posadzoną ją w ustronnym miejscu gdzie dosięga ją tylko rozproszone słońcem.Pędy jak na razie ma wiotkie,uginające się i to przy delikatnych kwiatach ale przy drugim kwitnieniu podobno sztywnieją.Ja mam ja dopiero drugi sezon a Austinki potrzebują najmniej trzech a Heritage czytałam że jeszcze więcej na pokaz swojego piękna
Anitka 15:28, 29 cze 2017

anulajda napisał(a)

Dziękuję Delikatne kwiaty Heritage są zaledwie jeden dzień i zaraz się sypią a mam posadzoną ją w ustronnym miejscu gdzie dosięga ją tylko rozproszone słońcem.Pędy jak na razie ma wiotkie,uginające się i to przy delikatnych kwiatach ale przy drugim kwitnieniu podobno sztywnieją.Ja mam ja dopiero drugi sezon a Austinki potrzebują najmniej trzech a Heritage czytałam że jeszcze więcej na pokaz swojego piękna

Dziękuję za odpowiedź, nie ma to jak informacja z pierwszej ręki, a nie z katalogu. No to mnie zmartwiłaś, muszę pomyśleć o innej róży albo całkowicie zmienić koncepcje
Moniq 16:06, 29 cze 2017

Cudne różyczki, chociaż mnie mega zachwycają obwódki z cisa. Rozglądam sie za nim, ale niestety jak na razie nie do dostania. Na jaka wysokość go prowadzisz?
anulajda 18:21, 29 cze 2017

Moniq napisał(a)
Cudne różyczki, chociaż mnie mega zachwycają obwódki z cisa. Rozglądam sie za nim, ale niestety jak na razie nie do dostania. Na jaka wysokość go prowadzisz?

Cisa Elegantissima będę prowadzić tak nieco powyżej pół metra a cisa Repandens poniżej
MirellaB 18:09, 30 cze 2017

Fajny pomysł z czosnkami główkowatymi w kwadratach. Najbardziej jednak czekam na kwitnienie w nich róż. Piękny masz ogród i widać od razu, że bardzo zadbany
Kasiolaaa 08:03, 01 lip 2017

Aniu wiecej zdjec prosze bo lubie chodzic u ciebie po ogrodzie