Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 20:21, 27 kwi 2018

inka74 napisał(a)
Ale cudo. Wiedziałam, że jak tyle postów to zdjęcia są. Jeszcze poproszę! Te Ronaldo fajnie wyglądają. I wszystkie pełne. Ech... sobie powzdycham

Lubię Ronaldo są ciemno burgundowe i do łączenia idealne z większością pełnych odmian, bo i wzrostem są podobne a i kwitną na przełomie wczesnych i puźnych.
anulajda 20:23, 27 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Moje nie są nawet koszyczki tulipanowie przegryzały. Teraz sadzę w doniczkach, ale niestety trochę tulipany gorzej to znoszą.

A korzeni róż Ci nie podgryzają?
tulucy 20:26, 27 kwi 2018

Trochę niestety tak. Teraz po zimie jedna róża padła, a druga ma się kiepsko, pod nimi akurat korytarz transferowy na pole za sąsiadami jest. Boję się kotu zaszkodzić, bo już dawno bym im cukierków dała.
inka74 20:47, 27 kwi 2018

Słuchajcie a macie jeszcze takie róże co łodygi mają zielone ale zero liści? Mam 2 takie jeszcze. Chyba kaput
anulajda 20:53, 27 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Trochę niestety tak. Teraz po zimie jedna róża padła, a druga ma się kiepsko, pod nimi akurat korytarz transferowy na pole za sąsiadami jest. Boję się kotu zaszkodzić, bo już dawno bym im cukierków dała.

Ja daję bo jak one takie są to ja też,koty raczej od smrodliwych rzeczy trzymają się z daleka.
anulajda 21:04, 27 kwi 2018

inka74 napisał(a)
Słuchajcie a macie jeszcze takie róże co łodygi mają zielone ale zero liści? Mam 2 takie jeszcze. Chyba kaput

Jak zielone to czekaj cierpliwie,na pewno wypuszczą tylko więcej czasu potrzebują,

Edi.ja mam takie kupne z gołym korzeniem z wiosny i żałuję że się pokusiłam bo widzę że się będą długo zbierały.
Kokesz 21:16, 27 kwi 2018

inka74 napisał(a)

Ja mam taką co łodygi ma brązowe i zero liści...ta na pewno jest kaput
anulajda 21:41, 27 kwi 2018

Kokesz napisał(a)

Ja mam taką co łodygi ma brązowe i zero liści...ta na pewno jest kaput

Nie spisuj jej na straty zetnij co suche i poczekaj.
Kasia_CS 21:42, 27 kwi 2018

W związku z tym, ze tulipanowe fanki i ekspertki zaglądają mam takie pytanie. .. jeśli tulipan po zeszłorocznym kwitnieniu w tym roku wypuścił tylko liście, to on odbudowuje sobie cebule i jest szansa, ze w przyszłym roku zakwitnie?
SlonecznyOgrod 21:55, 27 kwi 2018

anulajda napisał(a)

Pamiętam to była Prinses Irena i żurawka o dużych liściach Southem Comfort, chyba jeszcze w wizytówce zostawiłam to zestawienie

Czyli już nie masz tego duetu ?