Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród » Edycja postu

Anna i Ogród

amelia_b 23:33, 27 cze 2016

Makao_J napisał(a)

Ooo a to jakieś młodziutkie może i dlatego.
Tak z tamtego roku
Sylvana 23:34, 27 cze 2016

Makao_J napisał(a)

Powój ładnie pachnie. To kwiatki mojego dzieciństwa. Uwielbiałam je zrywać i wąchać aż przyklejały się do nosa, hihi

Ja z dzieciństwa pamiętam powój w naszym dziadkowym ogródku...był fioletowy jednoroczny i wspinał się po ogrodzeniu...jak przekwitł to z dziadkiem zbieraliśmy nasionka na następny rok....czarne groszki upchane w małą kuleczkę....pamiętam, że zwijał - zakręcał kwiatki na wieczór....i pachniał
Makao_J 23:55, 27 cze 2016

amelia_b napisał(a)
Tak z tamtego roku

To pewnie dlatego. Wczesną wiosną zetniesz gałązki to latem zakwitną już dorodnym kwieciem.
Makao_J 23:57, 27 cze 2016

Sylvana napisał(a)

Ja z dzieciństwa pamiętam powój w naszym dziadkowym ogródku...był fioletowy jednoroczny i wspinał się po ogrodzeniu...jak przekwitł to z dziadkiem zbieraliśmy nasionka na następny rok....czarne groszki upchane w małą kuleczkę....pamiętam, że zwijał - zakręcał kwiatki na wieczór....i pachniał

No to mój jest różowy. Ale raczej nie jednoroczny. Tak mi się wydaję. Mam go co roku więc nie zastanawiałam się nad tym czy to ten sam czy się rozsiały nowe.
Jeśli tak to powinien przepaść jeśli będę zrywać kwiaty.
Makao_J 23:50, 28 cze 2016

Czerwone koraliki

Po raz pierwszy kwitnie mi jukka i wiem że warta jest grzechu. Na pewno dokupię więcej. Muszę tylko zobaczyć jak długo utrzymuje się kwiat.

AsiaK_Z 06:16, 29 cze 2016

Ulalaaaa, koralików mnóstwo. To chyba ich rok, u mojej sąsiadki też krzaczki się uginają ja osobiście nie mam.
Na rabatach fajnie sie dzieje. A zgubiłam wątek ... co jest w donicach przy tarasie? Bo narzekałaś, że koloru brak
Zana 06:37, 29 cze 2016

Zwróciłam uwagę na tego ciemnego rozchodnika, bardzo ładny. Gratuluję limki z własnego chowu, mnie to nic z takich eksperymentów nie wychodzi. Własnych czereśni Ci zazdroszczę. Uwielbiam i chętnie bym posadziła drzewko czereśni, ale w miejscu gdzie mogło by być, podlewanie nie dochodzi i zagłada by je z pewnością czekała. Po ilu latach czereśnia owocuje?
ag_zie 06:58, 29 cze 2016

Aniu hortka z patyka bardzo ładna. Ja próbowałam Vanilki ukorzenić - dwa patyczki żyły ale eM przez 2 tyg je zmarnował ( miał podlewać)
Piękne widoczki u Ciebie
dominika_ 08:25, 29 cze 2016

Na Twoim foto to nawet juka mi się podoba, w rzeczywistości jakoś nie przepadam za nimi.
kamila66 10:35, 29 cze 2016

Aniu czytałam, że trzmielina zdycha, podziel ją na mniejsze części bo ma za mały korzeń do wielkości rośliny i na bank nie podaje wody do całości. Jak ją zmniejszysz może nie uschnie... Hortka z patyka mega mocna