Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród » Edycja postu

Anna i Ogród

Makao_J 08:02, 22 cze 2017

Zana napisał(a)
Aniu, szałwia z Pęchcina wysiała się u mnie w całkiem przyzwoitych ilościach. Czy Ty owies wieczniezielony ścinasz wiosną? Ja mojego nie ścinałam dom tej pory, tylko suche źdźbłem mu wyciągałam, ale już w ubiegłym roku zaczął mi się rokładać bardzo na boki. Tak myślę czy go za rok wiosną nie przyciąć.

Niestety u mnie ta szałwia się nie wysiała a chciałabym mieć jej troszkę więcej. Może nasiona zbiorę i na wiosnę w domu wysieję sobie. Zobaczymy.

Owsa nie ścinałam. Jest u mnie drugi sezon i na razie nie zauważyłam żeby jakoś mocno się pokładał. Stoi na baczność. Jak coś to podpytaj Agaty z Przenicznej. Ona ma ten owies dużo dłużej ode mnie.
Makao_J 08:03, 22 cze 2017

kasja83 napisał(a)

Hehehe-to tak, jak ja

Nie mam czym się chwalić i nic nie jest skończone
Filemon24 08:29, 22 cze 2017

Widzę, że masz ten sam nr stopy hehe lawenda bardzo dorodna też mam u siebie w ogrodzie, ale osobiście wolę szałwie bardziej mi się podoba i zapach lawendy mnie osobiście drażni
BasiaLT 08:43, 22 cze 2017

Szałwia spokojnie się wysieje, daj jej czas. Może nie plew tak dokładnie i nie obcinaj jej za szybko.
lutroja 11:41, 22 cze 2017

Ja mam odwrotnie, zapach szałwi mnie drażni, przypomina mi mocz kota a lawendę uwielbiam
Anda 20:37, 22 cze 2017

Piękne masz róże. Bardzo ładnie uchwycilaś Red Leonardo
Pazurki też ładniutkie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 20:50, 22 cze 2017

Filemon24 napisał(a)
Widzę, że masz ten sam nr stopy hehe lawenda bardzo dorodna też mam u siebie w ogrodzie, ale osobiście wolę szałwie bardziej mi się podoba i zapach lawendy mnie osobiście drażni

Ja na razie miałam u siebie kiepską szałwię dlatego byłam uprzedzona więc mam sporo lawendy. Rok temu kupiłam prawdopodobnie szałwię Caradonnę i ją uwielbiam. Chcę żeby się rozsiała ale ja chyba faktycznie za dokładnie wyrywam chwasty i nic nie mam nowego a inny mają
Makao_J 20:51, 22 cze 2017

BasiaLT napisał(a)
Szałwia spokojnie się wysieje, daj jej czas. Może nie plew tak dokładnie i nie obcinaj jej za szybko.

No muszę nie wyrywać zielska tak dokładnie :
Makao_J 20:57, 22 cze 2017

lutroja napisał(a)
Ja mam odwrotnie, zapach szałwi mnie drażni, przypomina mi mocz kota a lawendę uwielbiam

Nie wąchałam szałwi Lawenda jak to lawenda. Ponoć nie każdy jej zapach toleruje i może wywoływać ból głowy albo uspakajać

Jak mocz to pachnie bukszpan. Nawet dalsza sąsiadka mówi na nie szczochy
Makao_J 20:57, 22 cze 2017

Anda napisał(a)
Piękne masz róże. Bardzo ładnie uchwycilaś Red Leonardo
Pazurki też ładniutkie

Red Leonardo nie mam ale może chodzi o Red Fairy bo tą ostatnio fociłam