Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród » Edycja postu

Anna i Ogród

AgataP 07:35, 28 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Nie wiem jaki mają smak. Wszystkie pomidory mam pierwszy raz i dlatego tak dużo odmian by sprawdzić i porównać które są dla mnie najlepsze. Gdybym wzięła dwie czy trzy odmiany to kiepski wybór bym miała.

Popieram też tak zrobiłam z koktailowymi. Przynajmniej będę wiedziała na jakie odmiany postawić w przyszłym roku.
kasja83 07:44, 28 cze 2017

Jaki wypaśny przegląd pomidorówWidać-że jesteś smakoszem.Ja jestem dziwna-nie jadam warzyw
Makao_J 09:06, 28 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Fajne zdjęcia pomidorków.
Mój synek też ma swój własny warzywniak w skrzyni i ma m.in.pomidorki. Zrywa je zielone i ponownie sadzi do ziemi hi hi

Moje dzieciaki trzymały sadzonki pomidorków w domu w kubeczkach. Otylia jeszcze ma choć nic nie urosła ale Alan dawno ususzył
Makao_J 09:09, 28 cze 2017

eee_taam napisał(a)

ciekawa jestem tych Osu Blue bo miałam kupić zrezygnowałam.

jak zaczniesz juz zbierać owoce ...bo bardzo masz dorodne ...tfuuu na psa urok....to liczę na opisy odmian które smakowo najlepsze ...ja z moimi tez postaram sie tak zrobić ....ciekawa jestem co nam wyjdzie choc u mnie mniejsza róznorodność odmianowa

Jasne. Po to mam tyle odmian by zdać relacje i sama czegoś się nauczyć.
Jak pisałam nie raz moim faworytem na razie jest New Yorker. Pomidor do donicy. Nie miałam żadnych problemów z kiełkowaniem gdzie inne odmiany łapały biały nalot. No i New Yorker najwcześniej zaczął zawiązywać owoce. Teraz ma ich już sporo i dalej wypuszcza kwiatki
Makao_J 09:10, 28 cze 2017

AgataP napisał(a)

Popieram też tak zrobiłam z koktailowymi. Przynajmniej będę wiedziała na jakie odmiany postawić w przyszłym roku.

Tak jest łatwiej niż co roku sprawdzać inne odmiany.
Makao_J 09:12, 28 cze 2017

kasja83 napisał(a)
Jaki wypaśny przegląd pomidorówWidać-że jesteś smakoszem.Ja jestem dziwna-nie jadam warzyw

Czy jestem smakoszem pomidorów? Raczej nie, ale mój eM jest. Lubię od czasu do czasu zjeść pomidorka nie jestem jakimś tam zapalonym miłośnikiem.
Makao_J 09:12, 28 cze 2017

Dubelek. Wcisnęłam 2 razy wyślij.

Napiszę więc że u nas pogoda znowu do du...py.
Zimno i pochmurno. Nie widzę tych afrykańskich upałów u nas. Może jutro będzie lepiej bo od piątku znowu ochłodzenie
09:13, 28 cze 2017
Makao_J napisał(a)

Jasne. Po to mam tyle odmian by zdać relacje i sama czegoś się nauczyć.
Jak pisałam nie raz moim faworytem na razie jest New Yorker. Pomidor do donicy. Nie miałam żadnych problemów z kiełkowaniem gdzie inne odmiany łapały biały nalot. No i New Yorker najwcześniej zaczął zawiązywać owoce. Teraz ma ich już sporo i dalej wypuszcza kwiatki

juz go zapisałam na 2018
Makao_J 09:16, 28 cze 2017

eee_taam napisał(a)

juz go zapisałam na 2018

Czekam jeszcze tylko na jego dojrzenie by sprawdzić smak i oby skórka była miękka.
iwonkap 14:03, 28 cze 2017

Musze koniecznie chyba pomidorki ogołocić, bo jakieś takie za dużo liściaste jeszcze u mnie super masz plony
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies