Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród » Edycja postu

Anna i Ogród

dominika_ 18:01, 07 lip 2017

Sadzonki prezentują się ładnie, trawnik to masz pierwsza klasa, mój jakieś 2 tyg temu szlak trafił
Makao_J 18:05, 07 lip 2017

iwka napisał(a)
ja w tym roku kupiłam u nich molinie i śmiałka i wszystko było ok. Rośliny były ładnie ukorzenione.

Ania, Ty gdzie zamawiałaś ?

Zamawiałam w Albamar.
Makao_J 18:07, 07 lip 2017

asiak napisał(a)
Aniu, dopiero doczytałam, że kupowałaś w Albamar. Ja u nich zamawiałam już parę razy i jestem zadowolona. Roślinki zawsze porządnie zapakowane. Nie dalej jak przedwczoraj tez dostałam od nich paczkę z zamówionymi roślinkami. I dają rabat na każde następne zakupy 10% od kwoty ostatniego zamówienia

To prawda. Mam 10 zł zniżki na następne zakupy ale dostałam też kod rabatowy na 10% na kolejne zakupy. Nie wiem czy to jedno i to samo ale myślę że wkrótce sprawdzę.

anka_ napisał(a)
Ładne sadzonki przyszły. Pocieszające dla mnie bo też zamawiałam i czekam na przesyłkę.

No to super. Przyjdę zobaczyć co kupiłaś u nich.

paulina_ns napisał(a)
Aniu zakupy super u mnie sesleria rośnie na patelni w glinie i daje super radę, sporo nawet podrosla od wiosny

To bardzo pocieszające.
Makao_J 18:08, 07 lip 2017

dominika_ napisał(a)
Sadzonki prezentują się ładnie, trawnik to masz pierwsza klasa, mój jakieś 2 tyg temu szlak trafił

A co zrobiłaś z trawnikiem?
Makao_J 18:11, 07 lip 2017

Kochani wklejam fotki z mojej śliwki która jest normalnie oblepiona mszycami. Niektóre mają już skrzydła a niektóre zrobiły się czaaarne. Wokół drzewa lata mnóstwo os i innych takich owadów ale są też biedronki. Tylko to chyba nie te nasze poczciwe polskie bo mają duuużo kropek i niektóre są żółte.
Liście

i te biedronki. Kiedyś czytałam że te pożerają nasze polskie siedmiokropki. Czy one pomogą mimo wszystko na mszyce bo tych biedronek jest sporo na tym drzewie.

Anda 18:36, 07 lip 2017

Te biedronki też pomogą. Na pewno niedługo pojawią się ich dzieci, a te mają jeszcze większy apetyt niż ich rodzice.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
iwonkap 18:51, 07 lip 2017

Zana napisał(a)
A macie dziewczyny doświadczenia ze sklepem "kwietnik", pod inną nazwą "bergenia"? Ania, sorry że tak u Ciebie.

Ja zamawialam u nich miskanta ML, śmiałka darniowego i irysa trawolistnego. Sadzonki ladnie ukorzenione ale nie największe. Przesyłka zapakowana po mistrzowsku, jak cos mogę podesłać fotki
Makao_J 21:25, 07 lip 2017

Anda napisał(a)
Te biedronki też pomogą. Na pewno niedługo pojawią się ich dzieci, a te mają jeszcze większy apetyt niż ich rodzice.

No to dobrze. Tych biedronek jest sporo ale w stosunku do ilości mszyc to jednak garstka. Jutro chyba skoczę do Jyska bo są domki dla owadów po 15 zł. Może te biedronki też się zadomowią i zostaną na dłużej jak tak.