Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

hanka_andrus 22:25, 14 lip 2016

Bogusiu, Pewnie jeszcze nie pokazała ile metrów pod fundament wyryła. Zobaczysz, to oko Tobie z orbit wyleci! Jak nic we wrześniu betoniarkę zamawiać będziesz.
violka171 22:34, 14 lip 2016

Haniu pod fundament nie ryłam bo nie wyznaczylismy terenu -zabrakło juz czasu
puki co wybrałam bezpieczniejszą opcję co by nie ryc nie potrzebnie ,ryję pod ławę fundamentową w bezpiecznej odległości ,dużo chwastów i korzeni jest więc i siekierę musiałam przeprosić
hanka_andrus 22:37, 14 lip 2016

Nie daj Bóg, pod Twoją rękę teraz trafić, siła pewnie jak u Pudziana. Albo i lepiej!
violka171 22:50, 14 lip 2016

ha ha rozbawiłaś mnie tym Pudzianem ha ha
nie no nie aż tak ha ha
aczkolwiek nogi schudły a ręcę hm....idą w szerz
co do odpoczynku od łopaty miałam owszem aż trzy dni leżałam odłogiem-tzw.ciche dni i się wnerwiałam że tyle czasu zmarnowanego ech
ale oczywiście w nocy nawet jadłam gorzką czekoladę by nadrobić straty serio!!!!!!!!
violka171 23:44, 14 lip 2016

hanka_andrus napisał(a)
Do wyboru do koloru! Wspaniałe fotki, młoda jak kaczuszka! Wypluskana! Chociaż jak dla niej więcej słonka trzeba by było.
Piękne zbiory! A i kwiatuchy bajeczne! I tyle ochów na dzisiaj! Czekam na Was z utęsknieniem.

Hanuś ja też czekam z utęsknieniem na przyjazd do Ciebie
jestem uzalezniona od Bogusia by dalej jechać z dobrodziejstwami I Krasnalkami,autkiem zawsze szybciej sama wiesz na kiedy on planuje wybrać się tego niestety nie wiem
coś tam wspominał ale konkretnego terminu nie podał wrrrr
ale podaj mi na priw listę chciejstw,bym mogła się przed wyjazdem przygotować
coś nie coś trzymam procz mrozonek to tylko nasionka czosnków tych co bardzo lubisz zebralam Ci ,a reszte z ziemią dostarcze
hanka_andrus 05:32, 15 lip 2016

Violetko, nie zawracaj sobie głowy moimi chciejstwami. Ich już mam w życiu niewiele.
A i te co się we łbie kołaczą ogrodu raczej nie dotyczą. Co raz trudniej wszystko ogarniać, a odległość jakby się wydłużała.
Przyjeżdżajcie, i oby Wam i mnie pogoda sprzyjała,
violka171 17:56, 18 lip 2016

Witajcie,wpadlam do domku bo Krasnalkom zachcialo sie nalesnikow z ogrodowymi powidlami i plackow ziemniaczanych ,to przy okazji zabralam troche marchwi z ogrodu ( tyle nasialam jak dla wojska hi hi )
zrobilam nalesniki i znikly w brzuchach krasnalek a powidla na dzialce hi hi
wiec dorobilam druga parite,miedzyczasie 2,5 litrowy pojemnik ciasta na placki,miedzyczasie soczek z marchewki,pranie ,podlewanie
3 h spedzone w kuchni hm...niezly czas
pogoda w kratke,roze mozolnie zaczynaja kwitnac-brak slonca
ale jak wystrzeli roza papieska to bedzie na czym oko zawiesic tymczasem takie tam

dokopalam sie do cudownego piachu ,miekki jak aksamit-nawiozlam troche taczek i krasnalki piaskownice maja
violka171 17:57, 18 lip 2016

Wałowa zrobiona czestujcie sie nalesnikami bo za chwile zostana zmiecione
zajze poo katach i uciekam do ogrodu-jak zwykle jak jeleń

hanka_andrus 19:52, 18 lip 2016

Oczywiście na naleśniki jestem chętna, ale na marchewkę bardziej! Dorodna! Krasnalkom życzę słońca. Tobie i sobie tez oczywiście, bo u mnie codziennie pokropek. Dziś z deszczem wyjechałam, i dobrze, bo potem się wypogodziło. I dzien nie stracony! Buźka.
hanka_andrus 14:58, 29 lip 2016

Jak ja tu dawno byłam! Marchewka pewnie zgrubiała, krasnalki dostały więcej opalenizny i wzrostu, a ja przebieram nogami na Wasz przyjazd. Czekam na wiadomości, bo jak nie dziś to jutro wylądujecie w domku, a potem u mnie. Buziaki.