Basilikum
17:49, 31 gru 2016
Jakupuje zawsze choinki w donicy i sadze potem do ogrou, jedna tylko przezyla ma teraz jakies 2,5 metra. W tym roku tez posadze i mam nadzieje, ze tym razem znow sie uda. Moim zdaniem problem polega na tym, ze hoinki w doniczce kupowane przed swietami sa do tej donicy wsadzane jakis tydzien przed przywiezieniem ich do sklepu. Rosna w ziemi, potem ktos je wyrywa i przycina korzenie tak, by pasowaly do donicy. Skoro drzewko ma podciete korzenie, to ma male szanse na przezycie. W tym roku kupilam choinke wychodowana w doniczce mam wiec nadzieje, ze korzenie sa ok i choinka przezyje.
Ewentualnie moze bym mogla ja w tej donicy potrzymac jeszcze rok ale czy ona za rok bedzie taka ladna?
Ewentualnie moze bym mogla ja w tej donicy potrzymac jeszcze rok ale czy ona za rok bedzie taka ladna?