Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka » Edycja postu

Bawarka

Mixtoorka 13:35, 27 sty 2017

Kasiek napisał(a)

Wiesz, ostatnio ustawilam sobie lezaczek, ubralam sie odpowiednio i okrylam i..w sniegu po kolana obserwowalam ptaki w ogrodzie, liczylam spadajace platki sniegu, cieszylam z iskrzacych sie gwiazdek...Smialam sie sama do siebie i meza i cieszylam sie ta chwila. A wieczorem...wieczorem rozpalilismy ognisko, upichcilam gar pysznego jedzonka i ...smialismy sie z min znajomych i przyjaciol ze dzisiejsza proszona kolacja jest w czapach i rekawicach I wiesz co...ktos wydukal zdanie ze takie ognisko zima, taka atmosfere to pamieta z dziecinstwa...Bo pozniej jakos czasu nie bylo...
Wiec jutro robie kolejne ognisko, gar grochowy i ...kulig Dopoki snieg sie skrzy i mroz maluje rumience na policzkach

I to jest sens życia, cieszyć się wspólnie z każdego dnia i wtedy każdy dzień jest niezwykły! A jak jeszcze okoliczności przyrody piękne i dobre towarzystwo, to czego chcieć więcej. Super!
Kasiek 13:45, 27 sty 2017

Dziekuje Kamilo i Haniu Milego dnia Wam zycze, do wieczorka

Roza Chopin w moich oczach...

Basilikum 13:46, 27 sty 2017

Kasiek napisał(a)

Iza potrafisz odczytywac slady?

i tak i nie
wiem kiedy w ogrodzie byla sarna i zajac (nie odrozniam zajaca od krolika a te u nas tez grasuja). Dzika swinie tez rozpoznam - kiedys byla w lesie Jakis 1 km od nas. No i kota rozpoznje
Dzis widzielismy duzo sladow w glebokim sniegu i byly nie d rozpoznania ale na sciezce widzielismy sarnie slady.
Kasiek 18:45, 27 sty 2017

Mixtoorka napisał(a)

I to jest sens życia, cieszyć się wspólnie z każdego dnia i wtedy każdy dzień jest niezwykły! A jak jeszcze okoliczności przyrody piękne i dobre towarzystwo, to czego chcieć więcej. Super!

Zapomnialas o naparstku pysznej naleweczki
p.s przesylam Ci plomyk i garsc iskier z kominka
Kasiek 18:56, 27 sty 2017

Jest Ostatnio rozmawialam z Dana z ogrodu uDany ogrod ( jestem w tym ogrodzie zakochana po kitki a moze nawet i wlos dalej ) o kwiatach drzew Kanzan, kiku i amanogawy. Amanogawe juz pokazalam, teraz znalazlam fotki mojej kiku ( zakup w 2016 roku)
Rany, przeciez jeszcze troszke i one beda kwitly

Basilikum 19:15, 27 sty 2017

hihi ale smiesznie wygladaja w tej przyczepce
Kasiek 19:20, 27 sty 2017

Basilikum napisał(a)
hihi ale smiesznie wygladaja w tej przyczepce

Iza no smiesznie Pamietasz jak rok temu jak je kupilam to smielismy sie ze do konca miesiaca teraz beda placki ziemniaczane?
I teraz jak na nie patrze to...mysle o tych plackach i naszych hahah i hihihi
Jana 19:54, 27 sty 2017

Przyleciałam zwabiona zapachem powojników ? Ja nie mam do nich ręki, kilka już ukatrupiłam.....co robię źle? Co radzisz by się nimi cieszyć? Piękne te drzewka
olga80 20:07, 27 sty 2017

My też ze znajomymi ogniskujemy zimą super zabawa wtedy jest Konie sąsiada też czasami wykorzystujemy tylko,że w tym roku z śniegiem problem

Pamiętam jak pisałaś o plackach ziemniaczanych
Ewa777 20:31, 27 sty 2017

Kulig? Bardzo lubię
Jak patrzę na Twojego Rubensa, to też chciałabym takiego