Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka » Edycja postu

Bawarka

Kasiek 22:48, 23 paź 2017

Kasiek napisał(a)

Wszystkie liscie wisza w dol, widac ze uchodzi z nich zycie. Nie wiem dlaczego, co jest powodem, nie ma sucho, nie stoi w wodzie, to duzy rh, silny, ukorzeniony...
Wszystkie galezie obciac? Tak zeby tylko szkielet zostal?

To może byc najgroźniejsza choroba rh-fytoftoroza. Obetnij tylko gałęzie po których juz widac że sa chore, pozostałe zostaw. Jesli to ta choroba to mozesz go nie uratowac ale warto spróbowac.Gałęzie spal albo wyrzuc tak by nie zarażac innych rh.

No i mam jednego rh mniej.
ElzbietaFranka 23:06, 23 paź 2017

Hania nie wiem co podawała Bogdzia, ale spróbuj go podlać i opryskać dla wzmocnienia środkiem Previcur Energy 840 SL - 15 ml firmy Bayer, chyba tam możesz go kupić. U was tam cieplej to jeszcze możesz to zrobić.
"OBi" to supermarket niemiecki to tam dostaniesz.

Wejdź na str. firmy Bayer, i poczytaj trochę. Może wzmocnić tego rododendrona.
Nie widziałam rododendrona, ale jak piszesz, ze oklapł to coś związane z ziemią może to fytoftoroza.

Dopiero co doczytałam, zdążysz zawsze obciąć spróbuj najpierw podlać tym specyfikiem.

Pozdrawiam
ElzbietaFranka 23:23, 23 paź 2017

Z tego wszystkie zapomniałam napisać o tej wyspie na Jeziorze.
Przepiękny ogród, wodospad nie z tej ziemi. Lawenda no cóż robi wrażenie.

Mamy w stolicy taki wodospad na (piszę na bo spływa z dachu) Bibliotece Uniwersytetu Warszawskiego. Szukam fot, ale nie mogę znaleźć.

Mixtoorka 13:54, 24 paź 2017

Cudnie, cudnie uwielbiam te wycieczki z Tobą! Ale tam na szczycie to nogi by mi się trzęsły
gosika67 21:39, 24 paź 2017

Kasiu a to jeziorko to jak daleko od Landshutu, to są Alpy? Wezmę sobie na te wszystkie cuda namiary od Ciebie.A z różą to zrobię jak mówisz. Pozdrawiam.
Kasiek 18:00, 26 paź 2017

Polowanie

Kasiek 19:21, 26 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Hania nie wiem co podawała Bogdzia, ale spróbuj go podlać i opryskać dla wzmocnienia środkiem Previcur Energy 840 SL - 15 ml firmy Bayer, chyba tam możesz go kupić. U was tam cieplej to jeszcze możesz to zrobić.
"OBi" to supermarket niemiecki to tam dostaniesz.

Wejdź na str. firmy Bayer, i poczytaj trochę. Może wzmocnić tego rododendrona.
Nie widziałam rododendrona, ale jak piszesz, ze oklapł to coś związane z ziemią może to fytoftoroza.

Dopiero co doczytałam, zdążysz zawsze obciąć spróbuj najpierw podlać tym specyfikiem.

Pozdrawiam

Elu, dziekuje za porade Tak, u mnie cieplo, nawet jak na te pore roku, za cieplo...Dzisiaj po godzinie 16 jeszcze mielismy ponad 25 stopnie ciepla. Wprzyszlym tygodniu, w nocy ma byc -5.

Kasiek 19:22, 26 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Z tego wszystkie zapomniałam napisać o tej wyspie na Jeziorze.
Przepiękny ogród, wodospad nie z tej ziemi. Lawenda no cóż robi wrażenie.

Mamy w stolicy taki wodospad na (piszę na bo spływa z dachu) Bibliotece Uniwersytetu Warszawskiego. Szukam fot, ale nie mogę znaleźć.

Mam nadzieje ze znajdziesz i bedziemy mogli podziwiac
Kasiek 19:26, 26 paź 2017

Mixtoorka napisał(a)
Cudnie, cudnie uwielbiam te wycieczki z Tobą! Ale tam na szczycie to nogi by mi się trzęsły

Nie zdazylyby Predzej by tchu zabraklo...tak piekna jest nasza Ziemia...

Dziekuje Karolcia
hanka_andrus 19:27, 26 paź 2017

Zazdroszczę ciepełka, bo u mnie zaledwie +10C