Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka » Edycja postu

Bawarka

eda 23:59, 20 lis 2017

miodzio
Mixtoorka 09:45, 21 lis 2017

piękna gipiura.Będą piękne bombki.

Vikol- Wikol to klej do drewna, na pewno u Was coś takiego jest, może pod inną nazwą? Tanie to to. 1 kg. ok 12 zł.

Kasiek 22:15, 24 lis 2017

Gardenarium napisał(a)
W niedzielę poczyniłam zakupy na choinkę. Niespodzianka

Niespodzianka?...Powiedz mi...nikomu przeciez nie powiem...
Kasiek 22:27, 24 lis 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Gipiura to wdzięczny materiał na takie wyklejanki bombek. A co masz problem ze zdobyciem kleju i baloników?

Zresztą jak sprawna ręka to robi to każdy materiał dobry. Tobie to wychodzi wszystko ładnie to misterna robótka. Właśnie coś tam coś tam....
Kasiu wszystko chętnie bym robiła, ale ciągle mi brakuje czasu, a wieczorem to nie robota.

Dziekuje Elu Tak, potrzebuje okraglych balonow, myslalam ze juz mam a tu guzik, i to taki z petelka Po nadmuchaniu okazalo sie ze sa podluzne, mimo zapewnien sprzedawcy. Szukam wiec dalej. Klej moze dojedzie do mnie z Polski. Tutaj oczywiscie jest duza paleta do wyboru , ale sa za mocne. Probowalam je rozwadniac, niestety nie otrzymalam zadowalajacego wyniku
Spojrz, przykladowo filmik na yutubku. Chce zrobic z mojej cudownej gipiury taka bombke przewaznie robie wieczorami, gdy ogien na kominku deszczowa piosenke spiewa, piesy i kot chrapia, a pajaki leniwie przygladaja sie zza komina...Zon spod oltarza spi kiwajac glowa a moze i nawet malym palcem...Ot, takie stare dobre malzenstwo...ona w koronkach siedzi...on..na kanapie

https://www.youtube.com/watch?v=oMWkP6l6pZM

Kasiek 22:27, 24 lis 2017

eda napisał(a)
miodzio

Smerfetko kochana
Kasiek 22:30, 24 lis 2017

Mixtoorka napisał(a)
piękna gipiura.Będą piękne bombki.

Vikol- Wikol to klej do drewna, na pewno u Was coś takiego jest, może pod inną nazwą? Tanie to to. 1 kg. ok 12 zł.

Jest, a jakze, ale tak skleja ze jacieniemogeipocotomibylo Wyprobowalam juz kilka i...zapas mam na cale zycie a moze i jeden dzien dalej, stoja w garazu i mam nadzieje ze cos bede nimi sklejac...Moze opony
Kasiek 22:39, 24 lis 2017

Znalazlam takie kieliszki, potrzebuje dekoracje wiszaca na dwor i raczej nie chcialam kieliszkow ze szkla. Boje sie ze szybko mi sie pobija i moje zwierzaki, a moze nawet i te dochodzace, moga pokaleczyc sobie lapy i inne czesci
Resztki z jakiegos ogniska...

Zdjelam podstawke,

w nozce maja taka dziurke, przyda sie do przeciagniecia sznureczka na serce dzwonka

podstawki nie wyrzucam, mysle ze moge jej jeszcze potrzebowac.

Farfocle. Teraz po wykonczeniu kieliszko-dzwonkow, wiem ze te farfocle sa za duze, subtelniej, ladniej, wygladalyby jakies drobinki. Ale. Te beda na dworze wiec mysle ze efekt koncowy bedzie ok. Do domu, na kieliszeczkach ze szkla, uzylabym innego materialu...

Kasiek 22:48, 24 lis 2017

Kleju uzywalam prosto z wiadereczka, farfocle wysypalam na talerzyku

Zapewne pamietacie jak kiedys maczalo sie brzegi szklanek i cukrem robilo taka ozdobna obwodke
Bylo toto na kazdej imprezie....

Potem mazaje robimy, jakkomuileiwtyle

i zanurzamy, toczymy, obsypujemy w farfoclach lub brokacie, lub innych drobinkach.

Kulke rowniez posmarowalam klejem i obtoczylam farfoclami.

Kasiek 22:50, 24 lis 2017

Toczymy wteiwewte

Najprosciej jest chyba nabic na wykalaczke ( przy okazji robiac dziurke na sznureczek)

I w ten sposob zostawic do suszenia.

To moj pomysl na domowe kulki sniezki
Kasiek 23:12, 24 lis 2017

Piatek , piatunio, piatecek czyli weekendu pocatecek